Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skepnad vid Lugnet

Annons

Redan i går avverkades omkring 200 starter i två förklasser och Jens Fredricson, Flyinge hästsportklubb, var en av vinnarna.

- Kul att vinna. Både hästen och underlaget kändes bra, säger en glad Jens Fredricson, som i helgen kommer att tävla med flera hästar i flera olika klasser. I går segrade han i klass 2, 1.35 meter. Huvudmålet är dock att delta i senior-klassen som startar sin SM-hoppning på söndag. I fjol blev han femma i SM. Då på Diorissimo, men i år tävlar han på hästen Casa Grande?

Vad tror du om dina chanser i år??

- Det blir givetvis tufft. Men jag siktar på att vinna och tror på en bra chans med Casa Grande, säger Jens, som även kommenterar det tråkiga att dalalöftet Amanda Kjellberg missar SM, på grund av en skada på sin häst Kurage. Amanda, från Borlänge, som hade en bra chans att i Falun försvara sitt JSM-guld från ifjol. ?

Jens har bland annat fungerat som en viktig mentor till Amanda och han har tidigare även ridit på hennes häst.?

- Det är givetvis jätte tråkigt att hon inte kan delta, men så där är det med hästar ibland. Man kan inte ta något för givet, säger Flyingeryttaren.?

Hon får heja på dig i stället i SM??

Ja , så får det bli, säger Jens med ett leende.

Gårdagen bjöd på några dalaryttare som tog sig an tävlingsbanan med backhopparna som två vakande ögon. En av dessa var Sandra Perers, från Avesta RK, som tävlade på valacken Last Dance. Det blev en 13:e plats som bäst för Sandra i klass 2, 1.35 m.?

Hur kändes banan??

- Den var riktigt trevlig. Jag hade dock lite tur att jag fick rida mellan de fåtaliga regnskurarna, berättar Sandra Perers, som kommer att tävla vidare i Falun, men inte kommer att delta i SM-klassen. ?

I dag ska fyra klasser avverkas vid Lugnet och bland annat två SM omgångar för juniorer och unga ryttare.

Mer läsning

Annons