Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Maria

Annons

Startfältet i damernas Falu Ring Race var inte direkt överväldigande. Inte i antal. Tre tjejer kom till start i elitklassen. Men kvaliteten var hög: Borlänges före detta proffscyklist Åsa Hagberg, Faluns Maria Landström och Uppsalas Camilla Larsson.

Nu kom trekampen av sig redan tidigt. Åsa Hagberg punkterade på andra varvet av 15, och valde att bryta. Camilla och Maria fortsatte dock, och det blev en hård kamp. En kamp som varade ända in på mållinjen, då Faluns nyförvärv från Hofors avgjorde med någon decimeter.

Därmed tog hon sin fjärde elitseger för året.

- Och det får jag väl vara nöjd med, säger 19-åringen. Övergången från junior till senior brukar ju vara svår, men det verkar gå rätt så bra.

Maria har tävlingscyklat sedan hon var åtta år. Ifjol segrade hon i juniorklassen i mtb-SM, och deltog både i mtb-EM, som hon bröt, och mtb-VM, som hon blev 16:e tjej i. Hon hade också en sjundeplats i en världscupstävling.

Maria har studerat på cykelgymnasiet i Skara. Men nu bor hon hos föräldrarna i Hofors, och flyttar om en månad till Falun.

- Jag blir en av de första eleverna på den nya cykellinjen på högskolan, berättar Maria. Vi lär vara ett tiotal elever som börjar till hösten. Så det skall bli kul och få fortsätta kombinera cyklingen med studier.

Maria tog inte Dalarnas enda seger i Falu Ring Race. Det blev naturligtvis massor med segrar i de yngre klasserna. Falu CK tog fyra segrar, Slätta MTB två och Borlänge CK en.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons