Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny plan från föreningen Fotbollsvår

Annons

I Föreningen Fotbollsvår ingår huvudklubbarna Falu BS, Slätta SK, Korsnäs IF samt Sundborns GoIF, Vika IF, Samuelsdals IF, Aspeboda SK och nybildade Falu FK.

Det är också Fotbollsvår som byggde och driver Kopparvallens konstgräsplan.

Nu tar alltså föreningen initiativet till att göra en översyn över vilka behov fotbollen egentligen har inom kommunens gränser.

-Det var längesedan en sådan översyn gjordes. Vi är säkra på att det kommer att vara till godo för alla inblandade, menar Björn Borgersen, ordförande i Fotbollsvår.

Idag uppvaktas kommunen från olika många håll. Alla fotbollsföreningar i Falun har sina olika behov. Det kan handla om planer som behöver läggas om, omklädningsrum som måste byggas, gräsklippare som måste köpas in, bara för att ta några exempel.

- I dag rycker vi in där det behövs bäst just då, mycket "först till kvarn" är vad som gäller, säger Helen Lott.

Med en större tydlighet från fotbollsklubbarnas sida om vad som behöver göras, är förhoppningen stor om att kommunen ska kunna planera framtida investeringar inom fotbollsverksamheten på ett bättre sätt.

-Vi har inget överflöd av resurser, och sett till det är det än viktigare att vi lägger dem rätt, säger Helen Lott.

Initiativet till översynen kommer alltså från Föreningen Fotbollsvår, men alla andra klubbar som har bollverksamhet kommer att bjudas in till en inledande träff.

-Det här är ett projekt som kommer att pågå under 2006 med Krister Lindvall som samordnare.

-Meningen är att han under hösten, ska presentera en rekommendation om vad vi gemensamt anser behöver göras i första hand, säger Björn Borgersen.

-Vi tror att det här är det bästa steget för oss att gå.

-Kommunen klarar inte av att göra alla investeringar, utan då är det upp till oss att gemensamt prioritera vad som behöver göras, och i övrigt se vad vi kan bistå med själva, fortsätter Borgersen.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons