Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny pallplats för Mattias

Annons

- Det här var riktigt roligt. jag trodde faktiskt inte att det skulle gå så här bra, sade han direkt efter loppet, som han startade från ruta 4 i det andra starledet.

Framför sig hade han Mika Häkkinen i pole position och Bruno Spengler, båda i Mercedes. Spengler tog straten och Mattias kom ut som trea.

Mattias gjorde en mycket stabil insats loppet igenom medan andra förare hade en hel del problem. Så till exempel Paul di Resta som ledde sammandraget inför söndagens race. I starten hamnade han i sandfållan efter en kollision med flera bilar inblandade. Och där blev han stående.

Mika Häkkinen hade valt fel taktik. Han gjorde sina två depåstopp tidigt i racet och det ledde till att däcken inte höll mot slutet. Mattias passerade Häkkinen på det 57:e av de 83 varven på den mycket korta banan, knappt två kilometer lång.

Bruno Spengler hade problem under sitt andra depåstopp och tappade tid och placeringar och slutade femma med Häkkinen strax före sig.

Med 20 varv kvar var Mattias på gång att utmana Bernd Schneider om ledningen. Denne hade tagit sig upp genom fältet efter att ha startat i ledet baklom Mattias. Men då kom Mattias stallkamrat i Audi, Martin Tomzcyk, ut från depån framför nosen på sin svenske teamkamrat.

Tomzcyk försökte utmana Schneider i hans Mercedes men tvingades slå av på takten. Det gjorde också Mattias Ekström som gick in för att bevaka sin tredjeplats och han hade god marginal bakåt till Häkkinen.

Den korta och kurviga banan gick hårt åt däcken och fästet försvann snabbt för förarna.

- Efter mitt första depåstopp låg Mika Häkkinen precis före mig. Jag kämpade riktigt hårt och lyckades ta mig förbi honom. I duellen med Bruno Spengler var det mitt andra depåstop som var nyckeln. Tredje plats är ett riktigt bra resultat, och i nästa tävling kommer vi att ha några kilo mindre på bilarna, konstaterade Mattias Ekström.

I och med andraplatsen gick Tomzcyk upp i totalledningen. Mattias ligger kvar på sin andraplats med två poäng upp till stallkamraten. Trea är Bern Schneider, en halv poäng efter svensken.

Mer läsning

Annons