Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny pallpats för Ekström

/

Annons

Mattias svarade för en mycket stark insats då han startade från ruta sju i fjärde startled med idel Mercedesbilar framför sig. Förklaringen till den relativt dåliga placeringen i starten berodde på att kvalet kördes i regn.

- Det var första gången vi körde kval i regn och vi hittade inte inställningarna riktigt. Där var Mercedes bättre än oss, förklarade Audi-föraren inför söndagens tävling.

- Trots det tycker jag att vi har ett bra läge. Vi har full koll på inställningarna när det är torrt, tillade han.

Han fick också en mycket fin start på racet, som kördes i solsken, och tog sig upp till en femteplats. Sedan chockade han sina konkurrenter genom att gå in i depå för sitt första depåstopp redan på det första varvet som depåstopp var tillåtet.

Bernd Schneider uppmärksammade dock detta och tog också ett tidigt förstastopp för att hänga med i kampen om placeringarna.

Länge hade Mattias både Mika Häkkinen och Alexandros Margeritis före sig ute på banan. Men de valde sena depåstopp och misslyckades då fältet samlades ihop av säkerhetsbilen för ett tag. Det gjorde att Mattias tog sig förbi båda när de var i depå. Sedan var han ett tag på jakt efter andraplatsen.

- Jag siktade in mig på att ta Bernd Schneider. Det var synd att jag kom nära för sent, till den sista kurvan, konstaterade Mattias som upptäckt att Mercedsbilarna framför honom hade en del problem med bromsarna.

- Men det hade jag också tidigare i racet, tillade han.

Men trots att han inte fick kampen om andraplatsen var han nöjd:

- Jag måste var ganska så lycklig över tredjeplatsen då jag startade som sjua. I dag var Mercedesbilarna lite för snabba.

Mattias håller andraplatsen totalt efter fem av de tio racen. Han är 1,5 poäng efter ledande Bernd Schneider. Trea är Mattias Audi-kompis Martin Tomczyk, trots att han tvingades bryta redan på det andra varvet.

Mer läsning

Annons