Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ÖIS-talang till Skiljebo?

Annons

Ny ÖIS-talang till Skiljebo?

Östansbo IS riskerar att gå miste om ett av sina nyförvärv från Skinnskatteberg. Västeråsklubben Skiljebo, som spelar i division 2, visar stort intresse för 18-årige Josef Nordberg.

- Än är det långtifrån klart att vi tappar Josef, men han har provtränat med Skiljebo, säger nye Östansbotränaren Jörgen Engström.

Nordberg är Östansbos spelare, så vill Skiljebo ha honom måste de förhandla med Östansbo. Att det är ett stort fotbollslöfte det handlar om vet Jörgen Engström, som tränat honom tidigare.

- Det finns förstås en anledning till att jag ville ha hit honom. Det är inte bara Östansbo och Skiljebo som har koll på Josef, han har provtränat med Avesta också.

Avesta fick nobben. Frågan är om också Skiljebo får det?

- Jag hoppas förstås att han spelar med Östansbo. Annars är det ett jätteavbräck för oss.

Jörgen Engström har fått nog av dystra besked. Han erkänner att det känts tungt när flera ÖIS:are blivit klara för Ludvika FK.

- Men på senare tid har det sett allt bättre ut för oss. Nu har vi också två målvakter klara och en tredje på gång.

Att Christoffer Johansson går från LFK till ÖIS är redan berättat. De övriga två målvakterna som Jörgen Engström pratar om är Daniel Granath från Nyhammar (har skrivit på) och Robin Andersson, som tidigare spelat med Östansbo men spelat på annat håll i samband med studier.

- I Robins fall hänger det på om han kan få något jobb i Ludvika, så han är inte klar för oss, säger Jörgen Engström, som för närvarande har en 20-mannatrupp att jobba med.

Mer läsning

Annons