Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mycket viktig match för Brage

Annons

Men, men, det finns ingredienser i förutsättningarna inför den här matchen som kan ställa till det.

Och då inte bara Brages poänggivande insatser den senaste tiden.

- Vi har en skadedrabbad trupp just nu. Till de två vi hade inför matchen mot Västerås senast fick vi lägga ytterligare fyra.

- Jag räknar med att ingen i sextetten kan spela i den här matchen mot Brage, säger Assyriskas tränare Bo Petersson till svenskfotboll.se.

Han kunde tillagt, Petersson, att det inte är vilka spelare som helst som skrivit in sig på sjuklistan.

Ghassan Heamed, Christos Christoforides, Fredrik Dahlin, Fredrik Samuelsson, Edmund Lutaj och Melke Demir har tillsammans med till söndagsmatchen avstängde Andreas Yacob nämligen svarat för 22 av de 29 mål Assyriska åstadkommit hittills i år i seriespelet.

En fördel, Bragetränare Sergej Prigoda?

- Det här är saker som jag betonat för mina killar att inte bry sig om.

- Vi ska fokusera på att slå det lag vi möter och det tror jag vi haft en bra chans att göra även om Assyriska inte haft några skador, betonar Prigoda.

Som själv ser de tre närmaste matcherna, förutom Assyriska Sylvia borta och Enköping hemma, som väldigt viktiga för hur den här säsongen kommer att avlöpa.

- Vad som jag ser väldigt positivt på är att vi börjat vinna hemma. Kan vi fortsätta så, eventuellt vinna alla de sex vi har kvar hamnar vi på minst 34 poäng, vilket av allt att döma bör räcka för nytt kontrakt, säger Sergej.

Johan Persson fick sitt tredje gula kort i Trelleborg och får automatiskt stå över den här matchen. Däremot är både Anto Susak och Anders Augustsson tillbaka i truppen igen efter sina avstängningar.

- Det betyder att Fredrik Bengtsson får kliva ned på högerkanten i backlinjen, vilket gör att jag tycker vår högerkant ser väldigt intressant ut.

Notabelt är att Bragekillarna bör vara rejält revanschsugna för plattmatchen i Södertälje i våras.

Den match som man hade ett gyllene tillfälle att avgöra, när laget vid ställningen 0-0 tilldömdes en straff och dessutom resten av matchen fick spela i numerärt överläge.

Men straffen missades och resten av matchen blev mer eller mindre en katastrof för Borlängelaget, som till slut förlorades med 3-0.

- Nu är det nya förutsättningar och allt gammalt glömt. Nu är det seger som gäller, försäkrar Prigoda.

Truppen: Gerhard Andersson - Fredrik Bengtsson, Michel Nok, Mikael Eklund, Anders Sjöö - Mattias Östberg, Göran Bergort, Anders Augustsson, Johan Norell - Jimmy Rajala, Jörgen Sundström - Adil Kizil, Henrik Hagberg, Anto Susak, Seyhmus Abic, Andreas Hedlund.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons