Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hård smäll för Falu BS damlag

Annons

Falu BS får nämligen inte spela i division 2 Norra Svealand som klubben räknat med och som det första förslaget från Svenska Fotbollförbundet sa.

BS placeras i stället i division 2 Södra Norrland och får därmed lika långa resor och lika höga reskostnader som i norrettan.

I stället för Avesta, Kvarnsveden och Gustafs blir det matcher mot Ramsele, Östersund, Härnösand, Hudiksvall och Sundsvall.

- Det är olyckligt på flera olika sätt, säger Ronald Norman som är damansvarig i BS.

- Det blir fruktansvärt mycket dyrare, det blir mer tidkrävande och i stället för de intressnta matcherna mot övriga lag från Dalarna får vi möta okända, ointressanta lag.

- Ett derby mot Kvarnsveden hade varit toppen men vem här bryr sig om Ramsele och Härnösand?

Anledningen till Falu BS-tjejernas tvångsförflyttning är att IFK Strömsund dragit sig ur serien. Den vakansen fylls av ett stockholmslag och diverse knuffar i det ursprungliga serieförslaget slutade alltså i norr för Falu BS.

- Trist men inte mycket att göra åt. Förbundets förslag till serieindelningar klubbades utan förändringar, säger Lars Norman som var Dalarnas representant på helgens representanskapsmöte där fotbollens beslut inför 2006 togs.

- Faluns möjlighet hade varit att ytterligare något lag dragit sig ur före mötet i lördags, men så blev det inte.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons