Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hall lyft för Våmhus

Annons

Det är ett gammalt mobiliseringsförråd efter Björkvägen mot Älvdalen som fotbollsklubben gjort i ordning.

En konstgräsmatta på närmare 600 (planen mäter ca 30x20 meter) kvadratmeter har lagts in i det som tidigare var ett förråd som försvaret använde sig av.

- Nu är det Våmhus Sockensamfällighet som äger det och vi hyr lokalen av dem, berättar IFK:s ordförande Nisse Andersson.

Inte minst A-laget hoppas kunna locka till sig några nyförvärv tack vare hallens tillkomst. Att träna på ett riktigt underlag på bra tider har väl knappast Våm- hus varit bortskämt med tidiga-re.

- Vi kommer nog aldrig att behöva träna vid tiotiden om kvällarna, säger "Pirro" och skrattar.

- Sedan kommer den här hallen att passa som handen i handsken. Tack vare konstgräset får vi nu ännu bättre förutsättningar att utveckla det kortpassningsspel som vi strävar efter att ha.

De två senaste säsongerna har Backsell tillsammans med Pähr Broman ansvarat för herrarna. Samma duo kommer att basa för laget även kommande säsong.

- Den fina avslutning vi hade, där vi vann de fyra avslutande matcherna och faktiskt var tredje bästa lag under hösten, ger för min egen del råg i ryggen inför nästa år.

IFK Våmhus slutade som åtta, vilket blev lagets bästa placering under hela säsongen, om man bortser från de två första omgångarna.

- Vi tjatade länge om att resultaten skulle komma och de sista matcherna blev också ett bevis för att alla trodde på det, menar "Pirro".

Backsell/Broman ser ut att få behålla i stort sett hela truppen och redan har laget gjort klart med sitt första nyförvärv. Det är 18-årige Erik Olsson som efter ett par år i IFK Mora återvänder till moderklubben.

- Tillsammans med Fredrik Hjälm innebär det att vi kommer att ha två bra målvakter.

- Och ännu har ingen sagt att de ska sluta. Det gör att jag ser väldigt positivt på nästa säsong och dessutom har vi några nya och även nygamla spelare på gång, säger Per-Arne "Pirro" Backsell, utan att avslöja några namn.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons