Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny framgång för Falu BS

Annons

För helt klart var det hemmalaget som låg närmast segern. I första halvlek var ett ribbskott och ett missat friläge det närmaste ett ledningsmål som Valsta/Syrianska kom.

Med en kvart kvar av matchen kom hemmalagets sista chans till ett segermål på en frispark, men BS-målvakten Mikael Svensson svarade för en svettig enhandsräddning.

- Micke var riktigt bra i dag. Enhandsräddningen han gjorde var grym och dessutom räddade han ett friläge i första halvlek, berömmer Bergort.

I motvinden i första halvlek kunde inte Falu BS flytta upp spelet och i stället fick laget inrikta sig på försvarsspel.

Efter paus, med vinden i ryggen, jämnades spelet ut, men gästerna hade svårt att skapa målchanser.

Men på övertid dök den stora chansen upp.

- Vi fick en frispark och lyfte in den i straffområdet. Johan Adolfsson kom i bra nickläge men tyvärr så touchade Johan Eklund bollen. Det hade förstås varit fint med ett segermål där.

Falu BS har efter chockförlusten med 0-7 mot Sirius verkligen kommit igen och tagit sju poäng på de tre senaste matcherna och bara släppt in ett mål.

- Vi tog ett rejält snack efter den matchen, dessutom ändrade vi lite i försvarsspelet. En förändring som i korthet innebär att vi kliver upp högre med våra forwards, helt enkelt att de jobbar hårdare i defensiven.

Falu BS startade matchen med samma uppställning som mot Brage, men i mitten av den första halvlek stukade vänsterbacken Johan Ejelöv foten och tvingades utgå.

Niklas Johansson byttes då in som forward och Patrik Bergström flyttade ner på Anders Sjöös vänsteryttermittfältsplats. Sjöö i sin tur tog över Ejelövs vänsterbacksplats.

Målvakten Mikael Svensson är redan omnämnd i Falu BS, där hela laget gjorde en stark insats försvarsmässigt.

Innermittfältarna Johan Engström och Erik Alyhr hade problem i första halvlek med Valstas 4-3-3-uppställning, men tog tag i spelet i andra halvlek och det var nyckeln till Falu BS uppryckning offensivt.

VALSTA/S-FALU BS

0-0

Domare: Jonny Ahlvin, Tyresö.

Publik: 80.

Laget

Falu BS på Råbergsvallen: Mikael Svensson - Magnus Korsgren, Göran Bergort, Johan Adolfsson, Johan Ejelöv (27) - Andreas Hedlund, Johan Engström, Erik Alyhr, Anders Sjöö - Johan Eklund, Patrik Bergström.

Avbytare: Mattias Andersson (mv), Niklas Johansson (27), Björn Sjöberg, Simon Sanick, Said Sheikhnur.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons