Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny defilering i mål

Annons

-Jag körde kanske lite dumt i dag, men nu gick det vägen ändå, konstaterade Österberg efter Spangmiguttens sjätte årsseger.

Upplägget var offensivt. Mellan många galopperande konkurrenter gled Kent fram i tredjespår. Efter drygt hälften av de 2640 metrarna satt man i ledningen.

-Han har haft lite problem på slutet, berättade Grängesbergsamatören vidare.

-Så till den här starten ändrade jag lite i utrustningen och det slog väl ut, sa Österberg, som varit med i branschen länge och här har en riktigt fin häst på gång.

När får vi se honom nästa gång?

-Jag vet inte riktigt. Hade tänkt mig 11 juni på Lindesberg, men det kanske blir för tätt, funderade Kent.

När än Spangmigutten dyker upp i startlistorna är han värd att bevaka. Mera framgångar till Grängesbergstrakten blev det genom M.T.Angel. Det av Sanna Richter tränade stoet kördes spårsnålt av Carl-Erik Lindblom.

In på upploppet löste sig allt och vips var första årssegern ett faktum. Till glädje för tränaren.

-Det har strulat mycket, så det här var skönt pustade Sanna efter språngmarschen över innerplan till vinnarcirkeln.

Kajsa Frick och Therese Hyllsjö fick dela systerligt på segern i ett uttagningslopp till dam-SM. Deras båda hästar - Super Man Vision och Darwin F. - var nos vid nos på mållinjen. Trots att domarna tittade länge på målfotot gick det inte att skilja dem åt.

-Jag var säker på att jag var efter, konstaterade Therese Hyllsjö men var samtidigt säkert belåten över att hon hade fel.

Kajsas häst, Super Man Vision, var annars den som gjorde grovjobbet. Efter en långsam start laddade Frick från kön och tog positionen utvändigt om ledaren med ett och ett halvt varv till mål. Samtidigt fick Darwin F. Draghjälp ute i tredjespår och kunde vänta med sin egna attack till upploppets början.

Den 10 juli på Rättvik avgörs finalen i dam-SM. Duon Hyllsjö/Frick representerar då vår region - lycka till!

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons