Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chans för "Tessan" i Miss Rossignol

Annons

Det svenska alpina landslaget kommer naturligtvis att finnas på plats liksom en hel del inter-nationellt kända alpina åkare på damsidan.

Det kommer garanterat att bli en spännande tävling i Ullabacken Lindvallen i Sälenfjällen.

Det finns också ett mycket bra dalahopp nämligen Therese "Tessan" Borssén som förra året blev knappt slagen av Anna Ottosson.

Båda dessa kommer naturligtvis att tillhöra favoriterna i årets elitspäckade tävling.

Andra starka namn i startlistan är Maria Rienda-Conterras, Spanien, Veronica Zuzulova, Slovenien, Nine Loeseth, Norge, Ann-Marie Mueller, Norge och svenskorna Jessica Lindell-Vikarby, Janette Hargin, Maria Pietäle-Holmner, Frida Hansdotter.

- Vi kommer att tangera rekordet då det gäller antalet startande. Vi har i de båda ungdomsklasserna sammanlagt cirka 250 anmälda tjejer och i huvudklassen för damer har vi ett drygt hundratal med de utländska gästerna, säger Svante Ädling, som varit bas för den här tävlingen sedan årtionden tillbaka.

- Vid den här tävlingen har alla unga talanger inom den alpina sporten möjlighet att träffa världsstjärnorna och umgås med dem i skidbacken och det ser vi som något helt unikt, säger Svante Ädling.

Det kan också nämnas både Anja Pärson och Pernilla Wiberg ska finnas på plats, dock ej på skidor. Och vem vet kanske Ingemar Stenmark också dyker upp. Det har han gjort vid några till-fällen just när den här tävlingen arrangerats.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons