Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bansträckning

Annons

Från starten på Sollerön över Gesundaberget via Ryssa, Vika, Mora och upp till Orsa sker ingen förändring.

Det är efter att åkarna snurrat runt i backarna utanför Orsa och ska hem till målet på Sollerön som förändringarna äger rum.

Vägen genom Hansjö är allt för dålig, därför kommer man att köra den så kallade Snabbvägen och Övre Hansjövägen och ner till Lovargården.

Den stora förändringen kommer dock att vara i Våmhus.

Tidigare har sträckningen gått från Våmhus genom Bonäs och fram till riksväg 70.

Men ett stort antal chikaner och andra farthinder har byggts i framför allt Bonäs, vilket utgör en stor olycksrisk för cyklisterna. Men arrangörerna har också varit tvingade att placera ut många flaggvakter vid dessa hinder.

Så nu blir det ingen genomfart genom Bonäs. När de kommer till Våmhus leds cyklisterna in på vägen mot Älvdalen och fram till riksväg 70 och sedan in på Landsvägen direkt till Östnor för vidare färd via Selja, Mora, Vika, Ryssa och en ny vända runt Gesundberget innan man når målet på Sollerön.

- Cyklisterna vill åka genom bebyggda områden så de kanske blir lite besvikna. Men det här inget vi kan göra något åt. Att åka genom Bonäs skulle kräva många flaggvakter och risken för olyckor är stor, säger tävlingsledaren Leif Resar.

Mer läsning

Annons