Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Numret för litet

Annons

Tufft blev det, men ingen grismatch.

- Så är det när det är derby; alla kämpar ännu mer, sade Ornäs Petra Larsson.

Hon låg till en början bakom mycket av Ornäs anfallsspel och spelade även fram till ledningsmålet. En perfekt genomskärare, som möjligen Kaltrina Breznica i Falumålet borde hunnit ut på, nådde till slut anfallskompisen Karin Lissel som inte gjorde några misstag.

- Vi hade övertaget i första, nästan hela halvleken ut. När vi fick in två blev de trötta, sade Larsson.

Men Falu BS var inte helt ofarliga. Mycket hände på Linda Csagolas högerkant, där hon gång på gång tog sig förbi.

-Det känns som att hon är på rätt väg. Hon ska inte in och tacklas med de större tjejerna, tyckte hennes tränare, Stefan Ek.

I den 21 minuten skapade gästerna tre hörnor i rad, varav den sista resulterade i 0-2. Än en gång var det Karin Lissel som var sist på bollen. Situationen var signifikativ för Falu BS agerande i straffområdet, där de många gånger hade svårt att rensa rent.

Slaget om mittfältet vanns allt som oftast av Ornäs, även om Faluns duktiga Tina Heurlin krigade på bra. Överlag var dock Ornäs tjejer starkare i de flesta närkamper, påhittigare och farligare framför mål.

- Vi hade hyfsat bra rörelse så länge vi orkade, men sedan tar krafterna slut. Dessutom tar vi för många felbeslut, tyckte Ek.

Det närmaste hemmalaget kom ett mål, var när inbytta Emma Asplund fick snudd på kanonträff. Ett sus gick genom publiken, men bollen tog i kryssribban. Till slut fick även matchens kanske bästa spelare Petra Larsson göra mål. Medan Faluns backlinje stod med händerna i luften och vädjade efter offisde, rundade Petra fräckt målvakten och slog in 0-3.

Till slut blev det 0-4 och Petra var självklart nöjd efter matchen.

- Ja, det var ganska bra i alla fall, log hon.

Hon har redan varit nere och provspelat med allsvenska Linköping och frågan är hur länge Ornäs får behålla sin 16-åriga talang.

- Det vet man aldrig. Vi ska höras igen i oktober och det är klart att det lockar att spela i allsvenskan. Men vi får se vad som händer.

FALU BS-ORNÄS BK

0-4 (0-2)

Målen: 0-1 Karin Lissel (9), 0-2 Karin Lissel (21), 0-3 Petra Larsson (62), 0-4 Linda Eklund (77).

Publik: 356

Domare: Daniel Nygren

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons