Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill Sara hitta sig själv

Annons

Sara Fischer, som fram till nu bott i Falun, har tidigare år varit bland de allra första på snö och tränat mycket hårt. Men i år väljer hon ett helt annat upplägg. Nu, när landslagskompisarna dragit till Norge för träningsläger, väljer hon att packa ur sitt rum hemma hos föräldrarna i Falun, och flyttar ner till Bosön. Där skall hon bo och studera på Karolinska Institutet.

- Jag är sugen på att plugga, och börjar med att läsa några kurser i fysiologi. Men på sikt, när jag slutat tävla, funderar jag på att studera till läkare, berättar Sara.

Jodå, hon vet att det finns de som kombinerar medicinska studier med elitkarriärer. Curlingens Elisabeth Gustavsson, fäktaren Peter Vanky, med flera.

- Men det går inte i en gren där man reser så mycket som i snowboard, säger Sara. Så de studierna skjuter jag några år på framtiden.

Först i slutet av september tänker Sara satsa på snowboard igen. Då har hennes landslagskamrater redan debuterat i World Cup i Chile.

- Men jag hakar på landslaget när de kommer hem från Chile och begår säsongspremiär på snö först då, säger Sara. Då blir det läger både i Norge och i Schweiz.

En glädjande nyhet för Sara är att hennes lillebror Filip också finns med i landslaget i år. Han har tillkommit i det speciella alpina utvecklingslaget som siktar fram mot nästa OS. Ett lag där ytterligare en Falubo finns med - Lisa Karlsson.

- Det skall bli mycket roligt att få träffa honom lite oftare, säger Sara. Filip har bott och studerat i Österrike ett år. Men nu kommer han hem och börjar på Högskolan Dalarna, kombinerat med en helhjärtad satsning på snowboard.

Kommande säsong är alltså lite av ett mellanår för Sara. Men hon har ändå tre stora mål.

- Att läsa 20 poäng på KI, att ta medalj i VM och att höja min standard i Världscupen.

Sara har varit duktig i Världscupen redan förut.

Hon har vunnit två delsegrar under åren och haft massor med fina placerngar.

- Men jag har varit väldigt ojämn, säger hon. Och ofta har jag inte ens vetat varför. Nu skall jag försöka göra jämnare insatser, och inrikta mig på att hålla mig bland de tio främsta hela tiden.

Långsiktigt finns fortfarande ett stort mål kvar: Att vara med och slåss om medaljerna i ett OS.

- Åtminstone ett OS till skall jag vara med i, deklarerar Sara. Om det sedan blir flera - det vet jag inte. Att tänka åtta år framåt i tiden känns alldeles för avlägset.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons