Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar VM på hemmaplan

Annons

-Det blir ju hårdbana i Skövde, och då passade det bra att känna på det i Hedemora, förklarade Björne i solgasset och dammet från alla förare ute på banan.

Han ser fram emot tävlingen i Skövde:

-Det är alltid roligt att köra i Sverige och i Skövde vet jag vad det är för underlag. Jag körde bra där i fjol.

I fjol slutade Björne femma i VM i klassen för fyrtaktare över 500 kubik och han gjorde säsongens bästa tävling just i Skövde. Där var han trea den andra dagen och fyra den första.

- Det är klart att jag vill vara topp tre i Skövde. Men jag vet hur svårt det är. De andra kör nog fort i Skövde också.

Till i år har konkurrensen dessutom ökat, då fem klasser blivit tre. Det gör att Björne exempelvis tävlar i samma klass som Anders Eriksson, världsmästare 2003 i 400 kubiksklassen för fyrtaktare.

Inför tävlingen i Skövde är Björne bäste svensk i klass 3 på en femteplats, tre poäng före Anders Eriksson.

-Det är väl lite av ett mål att vara före Anders. Men det blir nog svårt i Skövde som är hans hemmabana. Han är ruggigt snabb där.

Anders Eriksson tvingades bryta den senaste tävlingen.

- Jag har ännu inte haft några sådana problem. Men allt kan ju hända. Men det ska inte gå sönder någonting. Allt är väl utprovat, konstaterar Björne.

-Men det är klart, vi kör ju max och det frestar på, tillägger han.

I Björnes och Anders klass leder finländaren Samuli Aro. Han har vunnit fyra av de åtta deltävlingar som körts. Tvåa totalt är Ivan Cervantes från Spanien och trea är engelsmannen David Knight.

Hur vill du att det ska var i Skövde till helgen, regnigt eller torrt?

- Det är roligare att köra när det är torrt. Men jag har gjort mina bästa resultat när det varit skitigt. Men hur vädret blir spelar inte så stor roll.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons