Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar operation för Erica

Annons

Det var inför ett SM-lopp den 22 juli som oturen var framme.

- Jag skulle teståka lite på banan innan och försökte ta mig upp för en berghäll. Då föll jag bakåt och landade på benet så att det vreds på något konstigt sätt, och då gick korsbandet av, berättar Erica.

Sedan dess har BCK-tjejen fått stå vid sidan av och titta på när kompisarna har tävlat.

- Jag har inte så ont och jag kan cykla lite grann om jag tar det lugnt. Vi får se hur det går efter operationen, säger Erica.

Hon har gjort en artoskopi (titthålsoperation) där hon fick reda på att korsbandet var av och den 20 september blir det en knäoperation.

- Om jag inte varit cyklist kanske inte operationen hade behövts. Läkarna har sagt att det normalt tar nio månader att återhämta sig efter en sådan operation men jag har fått ett träningsprogram där jag kan vara tillbaka redan efter ett halvår.

Vad har varit jobbigast under den här perioden?

- Att inte få tävla. Jag var uttagen att köra i EM och hon som fick åka istället för mig känner jag väl. När hon kom hem och berättade hur hon hade haft det kändes det tungt.

- Men skador kommer ju och jag har ändå haft tur som kunnat träna lätt hela tiden.

- Jag ska verkligen försöka att vara tillbaka när nästa säsong startar och jag hoppas jag inte kommit efter alltför mycket med träningen, säger Erica Österlund.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons