Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar elitseriekval

Annons

Men KAIS Mora blev i lördags seriesegrare i och med 7-0-segern över Tidaholmslaget Fröjered.

- Vi fick stryk av Fröjered i förra mötet, så nu lyste det revanschlusta om tjejerna, säger KAIS Moras tränare Micko Holback.

Hemmatjejerna satte högsta fart från första början. Och när de första 20 minuterna spelats lyste det hela 4-0 från resultattavlan. Och seriesegern var i hamn redan då.

- I andra och tredje tappade vi lite av intensiteten och skärpan. Men det var aldrig någon fara på taket, säger Micko Holback, som nu måste försöka hålla uppe motivationen hos tjejerna i de tre matcher som kvar innan kvalspelet till elitserien.

- Vi har satt några mål på vägen fram till kvalspelet. Ifjol gjorde vi 117 mål i seriespelet. Det ska vi förska slå. Vi har hittills gjort 101 mål vilket är klart flest i division 1 på damsidan. Sedan har vi Värnersborg kvar att möta. I förra mötet vi fick spö av dem. Så nu är målet att vinna över dem, säger Micko.

Men huvudmålet för säsongen är att ta klivet upp bland de stora tjejerna.

Men vägen dit kommer att bli tuff.

KAIS Mora får troligtvis möta Robertshöjd från Göteborg och Kumla i sin kvalserie. Segraren tar klivet upp.

- Målet som vi satt upp före säsongen var att först vinna serien. Vilket vi klarat med bred marginal.

-Delmål två är att gå upp i elitserien. Sedan finns det också ytterligare ett delmål, och det är slutspel i elitserien. Men först måste vi klara av delmål två, säger Micko.

Toppar mot Fröjered? Ja, vinner man med 7-0 och målen är fördelade på alla formationer, samtidigt som laget vinner serien i överlägsen stil känns det fel att plocka ut någon speciell spelare utan här får hela kollektivet med beröm godkänt.

KAIS MORA-FRÖJERED

7-0 (4-0, 2-0, 1-0)

Målen: 1-0 Maria Erlandsson, 2-0 Sara Herlin, 3-0 Matilda Hinders, 4-0 Lina Arvidsson, 5-0, 6-0 Lina Stickå, 7-0 Emma Andersson.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons