Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar Birath time out

Annons

Efter att hon sparkats som tränare för IBF Faluns herrar i fjol, blev Birath tränare för Balrogs framgångsrika damlag.

Balrog lotsade hon fram till SM-semifinal, men mer än en säsong i Botkyrkaklubben blev det inte.

- Spelarna tyckte att jag ställde för höga krav och då fanns det ingen anledning att vara kvar. Nu flyttar jag hem till Falun.

När terminen är slut om drygt en månad slutar Lena Birath sin tjänst på Kunskapsskolan i Tumba och återgår till sin tjänst på Innebandygymnasiet i Falun.

Ett jobb som hon varit tjänstledig från det senaste året.

- För oss i Balrog var SM-guld målsättningen inför säsongen, men spelarna var inte beredda att göra det som krävs för att nå målet.

- Spelarna kan inte ta kritik och om de inte kan göra det, hur ska de då kunna utvecklas som innebandyspelare, frågar sig Lena.

Lena Birath har alltid satsat fullt ut både som spelare och tränare i innebandy, men är besviken över att spelarna inte har samma lidelse och inställning för sporten.

- Jag är besviken på inställningen inom svensk innebandy överlag. Den sporten har mycket att lära av de individuella idrotterna och jag skulle hellre jobba med någon individuell idrottare i framtiden än med ett lag.

Nästa säsong kommer Lena Birath med största sannolikhet inte att jobba med innebandy bredvid den tjänst hon har på innebandygymnasiet.

När och om hon kommer tillbaka som ledare inom idrotten vet hon inte i dag.

- Jag får väl satsa på golfspelet i sommar, konstaterar hon.

Golf - en i allra högsta grad individuell idrott.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons