Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ställs Masarna på prov

Annons

Vilket är bäst, jämnhet eller klass?

Den frågan får ett delsvar i kväll då Masarna möter Västervik på bortaplan.

En match som är en tidig seriefinal i elitserien mellan ettan och tvåan i tabellen.

- Jag tror att vi har en bra chans att vinna eller i alla fall få till en jämn match, så att vi kan ta bonuspoängen hemma, säger Jonas Grönstrand, tränare för tabelltvåan Masarna.

Masarna är laget med de riktiga klassförarna i form av Tony Rickardsson, Leigh Adams och Antonio Lindbäck.

Mot dem ställer Västervik sitt jämna och stabila lag, ett lag där valmöjligheterna är större när det gäller vilka förare som ska köra i matcherna.

Samma valmöjligheter har inte Jonas Grönstrand när han ska formera sin sjua till matcherna. Då handlar det mest om vilken förare som ska komplettera Tony Rickardsson på position två.

Mot Västervik blir det Magnus Karlsson som får chansen igen.

-Gary Havelock gjorde ingen höjdarmatch hemma senast och vi har hela tiden sagt att vi kör Magnus på bortaplan. Det gäller för oss att hålla igång så många som möjligt inför ett eventuellt slutspel.

Samtidigt är Jonas medveten om att Magnus är Masarnas på papperet svagaste kort i kväll.

Både Masarna och Västervik för bekänna färg i kväll. Hittills har båda mött lag från den nedre halvan. Västervik har sopat hem de flesta av sina matcher stort och har inte tappat några poäng.

Masarna har stundtals haft det kämpigt i matcherna och också svarat för två oavgjorda matcher, men hela tiden sett till att ta hem bonuspoängen.

- För vår del tror jag inte det blir så mycket tuffare att möta topplagen i serien. Så jag är inte ett dugg orolig, säger Jonas Grönstrand.

Och segerreceptet är enkelt, enligt Jonas:

-Så länge våra toppförare spöar motståndarnas är vi ett vinnande lag. Då får övriga i laget bidra med det de kan.

Västerviks framgångar hittills handlar, som sagt, om laget jämnhet, där dagsformen avgör vem som kör på reservplats. Avgörande har också varit att så gott som samtliga förare höjt sin nivå jämfört med i fjol.

Lagen i kväll, Västervik: Bjarne Pedersen, Niels Kristian Iversen, Sebastian Ulamek, Peter ljung, Tomasz Gollob, Tomasz Chrzanowski, Jacek Gollob.

Masarna: Tony Rickardsson, Magnus Karlsson, Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren, Leigh Adams, Rickard Sedelius, Niklas Aspgren.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons