Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska IFK gå på knock

Annons

- Det är bra att testa lite olika träningsmetoder, säger Patric Boqvist, som tillsammans med Erik Andersson är klubbens tränare den här säsongen.

Men när det gäller boxningspassen, eller Box´n Kick som de egentligen kallas, har de överlåtit ansvaret på Christina Lindberg och Camilla Tallqvist från gymnastikföreningen Hedemora träningsverk.

Och de båda får verkligen upp farten på gänget av fotbollsspelare. Tempot är högt, svetten lackar och leendena är många. Kanske för att koordinationen och rytmen inte alltid är den bästa hos spelarna.

- Det här är verkligen allsidig träning. Det är bra för konditionen, rörligheten och smidigheten. Det är inte för inte som boxarna hör till de mest vältränade, förklarar Christina Lindberg.

- Så det här är jättebra för alla, tillägger hon.

Överkroppen och magmusklerna får sig en duvning och det är nyttigt för fotbollsspelare som annars kanske inte tränar de kroppsdelarna så mycket. Dessutom tränas koordinationen, något som spelarna kan ha nytta av när de ska behandla bollen ute på planen.

Hittills har uppslutningen varit bra på boxningspassen. När tidningen var där var 25 IFK:are igång med boxningsövningarna.

- Det är bra. För jag vill ha en trupp som är jämntränad, konstaterar Patric Boqvist.

- Så jag hoppas vi kan fortsätta med de här passen även när vi gått ut på grus.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons