Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste Fredrik Johansson våga chansa

Annons

KOMMENTAREN

Han har ett spelarmaterial som bara till vissa delar håller för spel i ettan.

Jag tycker ändå att det i vissa lägen hade gått att få ut mer av laget.

Som i underlägen och SHC får chansen i power play. Oftast rullar det bara på, oavsett vad som har hänt tidigare under matchen.

Nej, in med de spelare som för dagen ser piggast och hungrigast ut. Chansa.

Har sett samma scenario i flera slutperioder. SHC i underläge och det bara rullar på. När det väl kommer någon förändring är den för det mesta marginell och kommer för sent.

Samma här - chansa. Plocka bort spelare som i två perioder inte gjort någon större nytta och gör det i tid.

För trots allt är det alltid några spelare som i varje match visar rätt inställning och vilja.

SHC är i ett läge där lite gambling inte skulle skada. I alla fall om det finns en vilja hos spelare, lagledning och styrelse att vara kvar i ettan.

Samtidigt måste det väl i ärlighetens namn konstateras att Smedjebacken HC knappast har i ettan att göra. Det är möjligt att laget håller sig kvar och det är i så fall bara ett bevis på vilken klass den så kallad vårettan håller.

Men sen då?

Viktiga kuggar som Stefan Bergh, Pär Melin och Leif Kihlström har aviserat att det är deras sista säsong. Och fler kan besluta sig för samma sak.

Klubbens ekonomin tillåter knappast några värvningar och allt för få unga spelare står och knackar på porten till A-laget.

Sker inte degraderingen den här säsongen så kommer den nästa. Och det tror jag klubben kommer att må bra av.

Då kan SHC göra det som grannklubben Ludvika Hockey redan gjort, ta några mellansäsonger i tvåan och genomföra en generationsväxling.

Unga Ludvika Hockey har den här säsongen fått ett lyft. Mycket tack vare tränaren Jan-Erik Leopoldsson som lyckats få ungdomarna att inrätta sig i ett fungerande system. Än är det en bit kvar till den absoluta toppen i tvåan, men förutsättningar finns att nå dit.

Lite orolig blir jag dock med tanke på att femman med Magnus Johansson, Daniel Johansson, Mattias Olsson, Johan Bratt och Johan Leopoldsson är så dominerande.

Jag förstår hur lagledningen resonerar; när den femman fungerar gnisselfritt ökar Ludvika segerchanser med många procent.

Samtidigt tror jag att det hämmar utvecklingen för resten av laget.

SHC var tidigare i samma situation. Femman med Leif Kihlström, Mattias Granlund, Pär Melin, Daniel Rasck och Daniel Hindemo var så överlägsen att övriga i laget mest fick agera statister.

Men som sagt, jag förstår hur lagledningen resonerar. Det är trots allt poängen som räknas.

För IBF Ludvika har säsongen utvecklats till rena triumftåget.

Damlaget är fortfarande obesegrat och skuggar Storvik i tabelltoppen. Som det ser ut i dag kommer dessa båda lag att göra upp om seriesegern och båda kommer dessutom att få kvala till division 1.

Att IBF-damerna är med i toppen är inte helt överraskande. Men att herrlaget toppar serien efter 13 omgångar får en att höja på ögonbrynen.

Med Dan Boström som dirigent har laget stilla och lugnt smugit med för att i senaste omgången kliva upp i topp. Serieseger innebär en plats i ettan, andraplatsen kval.

Det kan alltså mycket väl bli så att både dam- och herrlaget går upp i division 1.

Mer läsning

Annons