Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu laddar Tanja om inför slutspelet

Annons

Inför den här säsongen lämnade den 20-åriga forwardsspelaren Halmstad för IBF Falun.

Säsongen han dock knappt börja innan hon skadade det vänstra knät.

- Det var i hemmamatchen mot Balrog i början av november och det dröjde till sista matchen innan juluppehållet innan jag var tillbaka, berättar hon.

Landslagsturneringeni Finland i november tvingades Tanja tacka nej till och i dagsläget känns landslagsspel långt borta.

I stället försöker hon komma tillbaka i gammal god form inför det stundande SM-slutspelet med IBF Falun.

- Jag har ännu inte nått maxkapacitet, men det går bättre och bättre.

Ett uttänjt ledband var den första prognosen av Tanjas knäskada, en prognos som reviderades vid en magnetröntgen i Stockholm i måndags.

Prognosen efter den undersökningen talade om en skada på det främre korsbandet. En allvarligare skada än en ledbandsskada.

- Korsbandet var skadat, men ändå inte helt av. I dagsläget finns inget att göra, men direkt efter att säsongen är över ska de gå in med artroskopi i knät.

Att det kunnat vara något allvarligare än en ledbandsskada har Tanja haft på känn och nu är det bara hoppas att knät håller under slutspelet.

- Jag hade förberett mig på att det kunde vara något annat med knät, men det är klart att när beskedet kom var det så definitivt.

- Jag får fortsätta kämpa på och med det knäskydd jag har går det ganska bra. Utan det hade det nog inte gått att spela.

Tanjas säsong har förstås präglats av knäskadan och poängskörden stannade på tio poäng - fem mål och fem målpass. Poäng som nästan uteslutande kommit i sällskap med Camilla Granelid och Eva Rönn, hennes kedjekompisar.

- Det har gått bra tillsammans med "Kastrullen" och Eva, vi tänker innebandy på samma sätt, säger Tanja.

Säsongen har hackat för Tanja, något som den även gjort för laget i stort.

Inte minst på grund av allt strul som bidragit till att två tränare - Lena Birath och Klas Persson - försvunnit under säsongen.

- Att det skulle bli så hade jag förstås inte tänkt mig. Det känns helt ofattbart det som hänt, men nu har vi lagt det bakom oss och gått vidare. Det känns som om vi börjar om på noll.

På lördag spelas den första SM-kvartsfinalen i bästa av tre. För IBF Falun är det bortamatch mot Karlstad som gäller.

- Och det känns som vi kan slå lite ur underläge efter allt som hänt. Karlstad hade ju ingen toppsäsong i fjol, men har gått betydligt bättre i år.

- Samtidigt känns det skönt att få Karlstad i stället för Örnsköldsvik. Resan blir kortare och framför allt går den söderut. Vi slipper bara att se skog, säger hon och skrattar.

Tanjas kontrakt med IBF Falun går ut efter den här säsongen. Om det blir någon fortsättningen i klubben vet hon inte.

- Vi får ta det efter säsongen. Samtidigt som jag längtar hemåt så kan jag tänka mig att stanna kvar. Jag har ju inte kunnat göra mig själv rättvisa den här säsongen.

Dags för revansch för Tanja under SM-slutspelet?

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons