Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu laddar Leksand för allvaret

Annons

– Vi hade funderingar på att spela två matcher men har tänkt om. Förutom kvällens match blir det bara en improviserad internmatch på någon träning, säger Lundström.

Leksand väljer alltså förberedelser och uppladdning på hemmaplan.

– Det viktigaste av allt just nu är att få upp tempot och ha hög kvalitet i det vi gör.

När allsvenskan startade i september hade han naturligtvis en vision om hur det skulle se ut när kvalserien startar i början av mars.

Stämmer de visioner du hade då med hur verkligheten ser ut i dag?

– Ja, i stort sett. Den enda men stora skillnaden är att vi har fått arbeta oerhört mycket hårdare för att ta oss dit vi är än vad jag trodde vi skulle behöva göra. Men nu när vi är i kvalserien ser det väl ut ungefär som jag trodde och hoppades.

Hur ser du på kvalserien i stort?

– Kvalserien är ju alltid speciell och liknar inte mycket annat. I år tror jag den kan bli ännu mer oviss och oförutsägbar med tanke på att så många lag kan slå varandra fram och tillbaka. Men att alla kan och kommer att slå alla betyder ju att en enstaka förlust inte behöver vara lika ödesdiger som när det handlar om bara två–tre lag.

Tränarjakt pågår. Hur är dagsläget?

– Listan över tänkbara kandidater har väl minskat med något eller några namn…

Är det lätt eller svårt att hitta er nye tränare?

– Med tanke på att vi har en mycket specifik kravprofil som ska uppfyllas så är det naturligtvis inte alldeles enkelt. Men det är bättre att lägga ner den noggrannhet och omsorg som krävs nu i stället för att göra något förhastat som vi får ångra.

Vet du när kvalserien lottas?

– Så fort det är klart vilket elitserielag som följer Malmö dit skulle jag tro. Det kan nog ske när som helst men ganska säkert innan den här veckan är slut i alla fall. Och vi som ska vara med behöver ju en vecka för att planera resor, eventuella övernattningar och liknande. Så senare än till helgen kan det inte bli

Mer läsning

Annons