Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan hans dröm bli sann

Annons

För tre dagar sedan kom Marcus Ljungqvist till Genua, där Giro d'Italia startar med prolog i dag.

I torsdags morse gick han igenom hälsotester.

- De kollar blodvärden och ser om det är något som inte ser bra ut, säger Ljungqvist när tidningen pratar med honom på fredag förmiddag.

Hur känns kroppen?

- Bra. Det har varit rätt så mycket - man ska iväg på det ena och det andra - men nu ska jag cykla en liten tur, kolla cykeln och känna på kroppen en sista gång. Det blir spännande att se.

Känslan inför ditt första Giro?

- Lite smånervöst är det förstås, men i det stora hela ser jag fram emot det. Jag vill att det ska komma igång så man slipper tänka mer på det. Det är kul att ha tagit plats i ett italienskt lag, det visar att de tror på en. Jag känner mig laddad att visa att jag är värd det. Första prio är att göra resultat och drömmen är förstås att vinna en etapp.

Vad krävs för att du ska kunna göra det?

- En kanondag då allting flyter. Det är då det piper iväg en liten grupp det gäller att vara med, ta tillfället när det kommer.

- Annars är det Andrea Noe, fyra förra året, som stallet hoppas mest på för det sammanlagda, och när det är en etapp som inte passar mig kör jag för laget. Men sådant beror också på hur folk ligger till och vilken form man har. Det brukar ge sig själv under resans gång.

I dag börjar den...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons