Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu jagar Falu FK en forward

/
  • Borta. Det är oklart om och när Patrik Bergström kan spela fotboll igen. Igår var knät för vätskefyllt för att gå att röntga. Och FK jagar fler forwards.
  • Borta. Det är oklart om och när Patrik Bergström kan spela fotboll igen. Igår var knät för vätskefyllt för att gå att röntga. Och FK jagar fler forwards.

Annons

Överst på önskelistan just nu: En forward.

- Jag vet att vår sportgrupp letar för fullt. Men det är inte helt lätt att hitta någon som kan gå rakt in i division 1. En förstärkning lär knappast bli aktuell innan transferfönstret öppnar igen 1 juli, säger Falu FK:s tränare Peter Moberg.

- Att hitta någon kontraktslös är nog att hoppas för mycket.

I dag finns bara tre friska anfallare i truppen: Eklund, Melin och Lundh.

Patrik Bergströms nya knäskada kom som ett hårt slag för både Moberg och Falu FK.

- Men framför allt lider jag med Patrik. Jag vet hur oerhört hårt han har arbetat i mer än ett halvår för att verkligen komma tillbaka. Och så händer detta.

Exakt hur allvarlig den nya skadan är vet inte ens Patriks läkare ännu.

- I går tappade doktorn knäet på vätska. Det var nödvändigt annars går det inte att göra magnetröntgen, säger Peter som dock inte vet när en sådan kan bli aktuell.

- Att knäet var så vätskefyllt lär dock enligt doktorn vara ett ganska säkert tecken på att någonting är trasigt. Men han ville inte gissa och spekulera. Innan vi vet exakt kan vi ju i alla fall hålla tummarna för att det "bara" är menisken och inget ledband eller korsband.

Att fylla ut truppen med en anfallsspelare är dock ett måste.

- Jag vet som sagt att vår sportgrupp letar intensivt.

Mer nytt i Falu FK:s trupp:

I går titthålsopererades Bulut Bacheci. Han kan tidigast börja träna igen om tre veckor.

Anders Lillhager, talangfull mittfältare från Korsnäs, har flyttats upp i A-truppen.

Pojklandslagsaktuelle talangen Andreas Lindvall kommer däremot att lämna Falu FK under sommaren. Han ska plugga på fotbollsgymnasiet i Norrköping.

Mer läsning

Annons