Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Mora IK vaknat...

Annons

Och Mora behöver definitivt inte be om ursäkt för segern.

Spelare som tidigare varit tämligen anonyma under Superallsvenskan klev fram och visade vägen.

– Det är många som spelar för att få stanna kvar i klubben, menar Mats Grötting.
Moraspelarna visade direkt från första nedsläpp att här skulle det krigas – och man fick utdelning.

Efter första perioden var Mora i ledning med 3–1.

Den andra perioden var endast sex sekunder gammal när Rögle reducerade. Och det var nog många som trodde att Mora skulle vika ner sig, som laget gjort i många matcher.

Men så blev inte fallet. Hårt arbete gav ny utdelning, och 5–3 efter två perioder var inte orättvist.

– Vi fick spela i ledning, och det har vi inte gjort ofta. Vi har haft press på oss hela tiden. Alla har snackat om att vi måste vinna. Nu spelade vi utan tyngd på våra axlar, säger MIK-tränaren Mats Grötting.

Trots att Rögle kvitterade i slutperioden lät sig inte MIK-spelarna nedslås. Ismo Kuoppala och Marcus Eriksson såg till att topplaget Rögle fick återvända hem till Skåne utan poäng.

– Vi gjorde en helgjuten insats trots att vi gick bort oss i bland, och tittade för mycket på pucken. Killarna fajtades för sin ära, menade Mats Grötting.

Rögle- och blivande Linköpingstränaren, Roger Melin, såg inte allt för besviken ut trots förlusten. Nej, då var han mer arg på det som stod i MIK:s programblad.

Där stod bland annat att Rögles Roger Hansson skulle ha sagt till TV 4-sporten att det skulle bli en lätt match uppe i Mora.

– Något sådant har Roger aldrig sagt, och vi har fått en ursäkt från Mora. Men det var tydligen ett lyckat drag som gjorde Moraspelarna motiverade, menade Roger.

Mats Grötting konstaterade lugnt.

– Jag har inte läst programbladet.
Spelarkritik. Ja, det var många i hemmalaget som visade upp en vilja som inte synts till tidigare. Marcus Eriksson och Håkan Bogg var planens två bästa spelare. Peter Nolander var bäste back. Ungtupparna Jim Sandvik, Jonas Westerling och Thomas Skogs förtjänar också beröm.

Rögle då. Nej, som något topplag uppträdde de inte.
– Synd att det slutade så här, med tanke på det fina utgångsläget inför slutfasen av serien, suckade Rögletränaren Roger Melin.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons