Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har handbolls festen börjat

Annons

Enda "skrällen" om man nu kan uttrycka sig så handlade inte om det sportsliga, snarare då intresset, som var betydligt sämre än väntat.

Bara 595 räknades in, varför Maserhallen, som har plats för 1700 vid sådana här evenemang, såg mer än lovligt folktom ut med tanke på det vimmel av handbollsess som befinner sig i distriktet just nu.

- Helt klart betydligt sämre än vi förväntat oss, säger Håkan Zetterberg i organisationsstaben.

Inledningsmatchen mellan Tyskland och Jugoslavien tände aldrig riktigt till.

Tyskarnas överlägsna kontringsspel, snabbt och inte minst effektivt, blev i längden på tok för mycket för jugoslaverna, som inte alls höll samma tempo som motståndarna.

Matchen såg ut att kunna bjuda på lite spänning ett tag, när "juggarna" bara var två mål bakom vid några tillfällen.

Men i dessa lägena ökade tyskarna tempot en aning och så rann det iväg igen.

31-24 (17-12) slutade matchen, där målvakterna, inte minst då tyske Christian Ramota, hörde till banans förgrundsfigurer.

Alerta värre i det tyska laget var också kantspelaren Stefan Kretschmar och inte minst kvicke Florian Kehrmann, den senare för övrigt bäste målskytt i matchen med sina sju mål.

Mittnian Nedeljko Jovanovic försökte få igång spelet hos juggarna men farten i spelet var inte alls det bästa för dagen.

I den andra matchen var Island hyfsat med under första halvlek men sen orkade man inte längre utan ryssarna kunde relativt smärtfritt vinna med 39-28 (18-15) .

Helt planenligt således i premiärrundan, nu återstår att se huruvida tipsen om Ryssland och Tyskland till semifinal står sig.

Svaren lär ges i Ludvika sporthall i kväll.

Mer läsning

Annons