Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu håller vi tummarna!

Annons

Det är kanske inte så konstigt eftersom OS är något speciellt.

Det pratas om att försöka se detta som vilken tävling som helst. Men faktum är att de olika landslagens mentala rådgivare har bråda dagar när det handlar om att ta hand om nervösa idrottare.

Så Mikael Östberg är inte ensam. Men samtidigt är hans mycket glad. Till och med lite sprallig, där han står tillsammans med de övriga landslagskompisarna och väntar på den buss som ska ta honom från längdstadion till förläggningen.

Den sista träningen innan tävlingen är avklarad och det kändes bra.

Mikael Östberg berättar om januari, som innehöll för mycket förkylningar och för lite träningar.

- Men nu känns det betydligt bättre. Det kan gå riktigt bra, säger en leende Mikael Östberg, samtidigt som han gärna ställer upp så att fotograf Ulf Palm kan få så bra bilder som möjligt på honom.

Men faktum är att Mikael haft en lite annorlunda OS-uppladdning jämfört med de andra i landslaget.

Det svenska skidlandslagets förläggning ligger nere i Pragelato på cirka 1 700 meters höjd.

Men Mikael Östberg har bland annat bott i den officiella OS-byn i Sestriere på drygt 2 000 meters höjd. Det har handlat om att göra en sådan bra uppladdning som möjligt.

Man skulle kunna tro att Mikael haft tråkigt som inte kunnat vara med sina landslagskompisar så mycket. Men verkligheten är tvärtom.

- Jag har haft det mycket bra i Sestriere. I OS-byn har jag fått tillfälle att lära känna idrottare från andra grenar. Bland annat har jag blivit god vän med flera i det alpina landslaget. Det är roligt eftersom man inte får så många chanser att umgås med andra idrottare, säger Mikael och fortsätter:

- Men ni skulle se hur det går till i OS-byns matsal. Där är det fullständig kaos, säger Mikael och skrattar:

Hans specialuppladdning har inte stannat vid vistelse i OS-byn. Under detta OS har han också haft ett perfekt uppladdningsläger i franska byn Nevache tillsammans med sprintåkarna Björn Lind, Thobias Fredriksson och Peter Larsson.

- Där hade vi toppendagar med mycket bra skidåkning. På grund av att man inte bott med övriga längdlandslaget hela tiden så blev det extra positivt att komma till förläggningen och ladda inför tävlingen. Det här har varit bra förberedelser, säger Mikael, som naturligtvis fick en extra kick när sprintkollegorna hade guldfest i förra veckan.

- Jo, det betydde naturligtvis mycket även för mig. Kan de, så kan jag.

Så kommer vi till frågan hur det kommer att gå för Mikael i dag?

- Jag vinner naturligtvis, säger Mikael, som skrattar och sedan sätter sig i den vita minibussen som ska transportera det förhoppningsfulla svenska sprintlaget till svenskhotellet Casa Alpina.

Men poängen är att Mikael kan få rätt...

MIKAELÖSTBERG OM KÄNSLORNA INFÖR SIN OS-DEBUT ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons