Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hägrar division 1

Annons

Division 2 östra leds just nu av Guifpojkarna, men som som farmarlag får GP inte gå upp i ettan.

Därför står striden om direktkvalificeringsplats samt kvalplats mellan tre lag:

NAIS/Norco (25 poäng, 3 matcher kvar att spela).

Ludvika/Borlänge (23 poäng, 3 matcher kvar).

Hallstahammar (23 poäng, 2 matcher kvar).

I nästa omgång spelar Hallstahammar hemma mot NAIS/Norco och i sista omgången möts Lubo och Fredrik Hägerfors moderklubb Hallstahammar i Ludvika sporthall.

- Ja, det är lite ödets ironi att det kan bli en direkt avgörande match. Men vinner vi nu mot Norrköping har vi allt i egna händer vad gäller att komma före både Norrköping och Hallstahammar.

Formen tycks vara på uppgång i Lubolaget.

- Det har varit lite snuvigt och så där i truppen, men på torsdagsträningen kändes det bra.

Han låter lite osäker på läget i laget, kanske inte så konstigt med tanke på att A-laget bara tränar tillsammans två gånger i veckan, en gång i Borlänge och en i Ludvika. Därutöver finns möjlighet att träna tillsammans med U-laget två gånger, också det varsin gång per ort.

- Med tanke på att vi är ett nybildat lag har det väl egentligen fungerat hyfsat den här säsongen. Men nog är det för lite rena A-lagsträningar.

Om det blir spel i division 1 nästa säsong vet Fredrik Hägerfors hur han vill ha det.

- Ja, då bör vi ha tre rena handbollspass med A-laget och ett gemensamt fyspass. Den mängden krävs för att hänga med.

Och hänger med en säsong till räknar Fredrik Hägerfors med att göra.

- Jag har inte bestämt mig till 100 procent, men går vi upp i ettan vore det svårt att inte ge det en chans.

Då har mycket hänt i Fredriks yrkes-, handbolls- och sociala liv. Först kom sammanslagningen av herrlagen i Ludvika och Borlänge, sen kom ett steg upp i yrkeskarriären till ny revisorstjänst i Falun, nu planerar han för flytt till Falun och därefter blir, av allt att döma, Lubo förvandlat till HK Mittdalarna.

- Det är en lite speciell sits för mig, nu när jag snart lär bo i Falun. Ska jag vara ärlig var jag emot en sammanslagning av Ludvika och Borlänge, men nu är det ju en nästan en förutsättning för att jag ska kunna fortsätta att spela på den här nivån.

Vad Fredrik Hägerfors inte vill är att nya Mittdalarna-laget får än mer spridda träningar än vad fallet varit med Lubo.

- Det går inte att fara och flyga ännu mer än vad vi gör nu. Ludvika och Borlänge är de platser herrlaget bör spela och träna på.

Därmed har Fredrik full förståelse för den kritik som främst damerna i Ludvika HF riktar mot Mittdalarna-satsningen.

- Ja, jag förstår verkligen dem. Jag skulle nog resonera likadant. Den information som getts har verkligen varit knapphändig, inte att undra på om damerna känner sig överkörda.

Han konstaterar att känslan var densamma bland Ludvikaherrarna i fjol, då det blev känt att laget skulle slås ihop med Borlänge.

- Nog blev vi lite fundersamma när det plötsligt stod klart att vi skulle spela ihop.

Nu vill Fredrik Hägerfors glömma det den närmaste framtiden för att kunna koncentrera på de viktiga slutomgångarna i östra tvåan.

- Det vore roligt om det kommer många och tittar på matchen mot Norrköping. Extra roligt om det även kommer lite Ludvikafolk till Borlänge för att se oss, avslutar Fredrik.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons