Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får ”Challe" sin landslagschans

Annons

Den 31-årige centern har aldrig spelat i landslaget, vare sig som junior eller senior, men i dubbellandskampen mot Schweiz den 2 och 4 april landslagsdebuterar "Challe".

- Hardy ringde i förra veckan och berättade att jag var uttagen och det ska bli riktigt skoj, verkligen, säger han.

Mikael Karlberg har en otrolig säsong bakom sig.

Alldeles innan landskampsuppehållet i början av november tog han över ledningen i elitseriens poängliga.

En ledning han sedan behöll säsongen ut.

I slutspelet fortsatte han att producera poäng i massor, men från förbundskapten Hardy Nilsson hörde han inte ett ljud.

- När det var dags för Baltica Cup i december trodde jag att jag skulle bli uttagen, men när jag inte blev det gav jag mer eller mindre upp hoppet om en landslagsplats.

Nu återstår det bara drygt två veckor innan "Challe" får dra på sig den blågula landslagströjan, först i Umeå och två dagar senare i Luleå.

Tre veckor senare inleds VM i Finland, något som dock "Challe" inte funderar speciellt mycket på.

- Det är bara att köra på nu när jag får chansen, men chansen till VM-spel är nog inte speciellt stor. Det kommer ju att vara med fler NHL-proffs i VM än tidigare år.

Stanley Cup-slutspelet har redan hunnit fram till kvartsfinalspelet när VM inleds, vilket innebär att spelare endast från de åtta bästa NHL-lagen inte finns tillgängliga i gruppspelet i VM.

Till dubbellandskampen mot Schweiz finns heller inte spelare med från de två SM-finallagen och att de två finallagen kommer att vara Färjestad och Frölunda är en inte allt för vågad gissning.

För Karlberg, som om några månader lämnar Sverige och Leksand för proffsspel i schweiziska Fribourg, blir det att träna ganska tufft de närmaste veckorna.

- Helt klart. Jag har legat sjuk i fyra-fem dagar, men nu ska jag ta tag i träningen igen. Det här ska verkligen bli roligt.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons