Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar jakten på pengarna

Annons

- Det är inget roligt läge vi hamnat i. Pengarna vi ska betala, jag vet just nu inte den exakta summan, finns inte i kassaskrinet i dagsläget kan jag väl säga.

Det medger Brages ordförande Peter Evertsson, sedan han delgivits det negativa beskedet från kammarrätten angående klubbens överklagande av länsrättens skattedom för en tid sen.

- Så nu blir det att kavla upp ärmarna och försöka hitta den summa vi ska betala. På ett eller annat sätt ska det gå.

- Vi har i alla fall, även om vi haft en liten förhoppning om att domen skulle gå vår väg, förberett oss en del via samtal med banker och andra vid ett eventuellt negativt besked, berättar Evertsson.

Det har i vissa kretsar talats om skuldbelopp på flera miljoner i klubben sedan tidigare och att det här mer eller mindre skulle vara nådastöten. Kommentar?

- Oj då. Det kan direkt dementera, så är det absolut inte, försäkrar Bragebasen.

En titt i den ekonomiska redovisningen, ger vid handen följande:

Vid senaste årsmötet, i mars i år, hade klubben ett negativt kapital (minus) på 1,4 miljon. I den summan låg huvuddelen, 973 000, som den summa man räknat fram att klubben skulle få betala vid ett negativt utslag i kammarrätten.

Drygt 400 000 rörde annat alltså.

Så skulden har legat med hela tiden i bokföringen?

- Det har den. Däremot kan jag inte i dag direkt säga utfallet under året på vår verksamhet. Vi hade räknat med ett positivt resultat för året på i runda tal 400 000, men exakt var vi landar kan jag inte säga i dag.

- Men flera miljoner back, nej, det är fullständigt taget ur luften, försäkrar Evertsson.

Hårt jobb väntar alltså Bragestyret framöver.

- Vi ska undersöka möjligheterna till någon sorts avbetalningsplan. Går inte det måste vi låna pengar. Så är det, avslutar Evertsson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons