Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det tufft!

Annons

Till nästa säsong försvinner nämligen chansen att kvala in till GP-serien. I fortsättningen ska det engelska företaget BSI, som äger rättigheterna till GP-serien, ta ut de förare som får köra GP helt på egen hand.

- Ja, då blir det jättetufft att ta sig in. Men det är inte bra och jag vet inte vart det är på väg, konstaterar Masarnas tränare Mats Olsson.

För de förare som får chansen i GP i framtiden ser han dock en bättring:

- Jag tror att vi är på väg mot ett startfält på 16 förare. Då blir det som det var 1995 och 1996 med ett körschema som i en vanlig individuell tävling.

Det ger mer sportslig rättvisa i och med att alla möter alla och samtliga får fem chanser och får också starta från alla banor.

Så körs det svenska VM-kvalet i dag i Motala och där har Mats Olsson fyra förare med från den egna klubben.

Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck och Magnus Karlsson går direkt in i huvudtävlingen. Niklas Aspgren får köra ett kvalheat och blir han etta eller tvåa går han in bland de 16.

Niklas har fått chansen sedan Magnus Karlsson flyttats upp som ordinarie eftersom Magnus "Zorro" Zetterström, Västervik, lämnat återbud. Återbud har också kommit från Valsarnas Peter I Karlsson. Han dras fortfarande med sviterna efter sin krasch med Simon Stead i England. Peter I Karlsson ersätts av Freddie Eriksson, Bajen Speedway.

- Peter Karlsson, Luxo Stars, är favorit. Men efter honom kan vem som helst i startfältet komma, tror, Mats Olsson.

Segraren i Motala går direkt till kval-semifinalen i Belgien. De sex som följer är kvalificerade till kvalets kvartsfinaler i Slovenien och Tjeckien.

- Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck har bäst chanser att gå vidare. Antonio har imponerat i England i vår och Fredrik har kapaciteten att hålla ett jämnt tempo i sina heat.

- Niklas och Magnus kan mycket väl blanda sig i toppstriden och Magnus är en riktig dark horse i sammanhanget.

- Dessutom är det bra att grabbarna får köra på banan i Motala. Det är ju bara en vecka kvar till elitseriepremiären här och alla fyra har ambitionen att finnas med i laget då, tillägger Mats Olsson.

Fredrik Lindgren kan dock redan banan eftersom han körde för Piraterna i fjol.

- Men i VM-kvalet har han nog inte å stor fördel av det. I det här gänget kan alla åka på alla banor.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons