Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blickar tjejerna framåt

Annons

- Flytten till Kvarnsvedens IK har gått alldeles utmärkt. Vi har blivit väl mottagna av KIK med Olle Davidsson i spetsen och ser nu framåt i stället för bakåt, säger Dan Andersson, en av ledarna för tjejerna som mer och mer börjar finna sig tillrätta i sin nya klubb.

- Från att ha varit två klubbar med på tok för lite folk i respektive trupp har vi nu 28 tjejer som tränar tillsammans under en klubb.

- Det betyder att vi har betydligt större möjligheter att kunna fullfölja en säsong än om vi skulle verkat på varsitt håll, konstaterar Andersson.

Dan ser också fördelar på ledarsidan.

- Visst, vi är fler nu som hjälps åt, det känns skönt. Så lösningen på den infekterade situation som uppstod har blivit bra ur alla aspekter. Det känns skönt att kunna säga så, betonar han.

- För oss också, säger Brages ordförande Peter Evertsson, som tillsammans med vice ordförande Christer Sjölund fanns med under avslutningen.

- Det var det här vi föreslog från början, att det löst sig till belåtenhet känns oerhört skönt även för oss, konstaterar Evertsson.

Notabelt: Samtliga 14 tjejer ur Brageleden ställer upp på den lösning som blivit till och fortsätter i Kvarnsvedens IK:s färger.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons