Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu beordrar sportchefen Hellström "blåställ på"

Annons

- Några värvningar blir det inte tal om den här säsongen. Vi har vår trupp, den ska vi också använda på bästa sätt, säger Hellström, som är sportsligt ansvarig i LFK.

Han vill inte kommentera laguttagningar eller kritisera enskilda spelare.

- Men jag vill påpeka för killarna en sak, och det är att de måste vilja något, spela för laget, visa att hjärtat klappar för klubben.

Han tänker på LFK:s mediokra insats i söndags, då agerandet hemma på Hillängen var yrvaket och spelidéerna var som bortblåsta. Det ledde till tredje förlusten på lika många matcher.

- När inget fungerar, när man kör fast på och inte kan spela enligt ritningarna hjälper bara en sak: att kämpa, försöka vinna varje boll, säger Torbjörn Hellström.

- När lagmoralen saknas är det illa ställt, och så var det i söndags.

Sportchefen Hellström tror inte att det finns några motsättningar i laget eller annat som stjäl koncentration från spelarna.

- Nej, i alla fall inget som jag vet någonting om, säger Torbjörn Hellström, som saknar svar på varför LFK:s höst tidigt har blivit mörk.

- Likgiltigheten som många med mig såg mot Skiljebo kan bero på flera saker. Känner sig spelarna mätta på fotbollen? Kan den hyfsat trygga tabellpositionen i början av höstsäsongen ha gjort att grabbarna kände att nytt kontrakt redan var fixat, att det bara var att spela av serien?

Tränaren Magnus Edbergs LFK har kritiserats för att ha ett alltför statiskt spel och för att inte ha spets i sina anfall. Nu ligger klubben på sjunde plats i division 2 Västra Svealand, sex poäng ned till nedflyttningskval.

- Och det kan bli tal om kval om inget händer, säger Torbjörn Hellström och tillägger:

- Tyvärr.

Han framhåller att det finns kvaliteter i laget, att spelare som mittfältaren/forwarden Mattias Pettersson, mittbackarna Mattias Ericson och Per Östlund samt målvakten Mikael Svensson kan spela lysande fotboll, sett med division 2-ögon.

Han är ändå kritisk mot kollektivets insats på senare tid:

- Det hjälper inte att någon eller några få spelare kämpar, det måste hela laget göra.

Sportchefen Torbjörn Hellström har en order:

- Blåställ på!

Fem omgångar återstår. På söndag väntar tabelltvåan Degerfors på bortaplan - en omöjlig match att vinna för LFK?

- Inget är omöjligt. Idrotten är sådan. Och faktum är att killarna oftast spelar bättre mot bra lag. Det kan bli tal om poäng. Vem vet?

Kan du se en framtid med Ludvika FK i division 3?

- Ja, jag är realist...

...men han är också optimist:

- Med tanke på vilka duktiga killar som klubben de facto har, så måste vi klara nytt kontrakt. Några andra, dystra tankar tänker jag inte, säger Torbjörn Hellström.

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons