Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är tävlingsåret i gång

Annons

För sju av Dalarnas tjejbrottare startade året med en tävling och ett träningsläger i Kalmar, tillsammans med 110 andra tjejer från 32 andra brottarklubbar i Sverige. Även några norska tjejer från Vestfold Brytekrets deltog i tävlingen och lägret.

Bäst placerade i tävlingen med en andraplats blev Falu BK:s Mikaela Vingård, F/ä29 och Jenny Åman, F/ä44. Tredjeplacerade blev Sofia Carsting, Mora-Orsa BK i F/ä35 och Domnarvets BK:s Linda Andrésen i Kv55. Angelica Andersson, Mora-Orsa BK och Frida Ekevik, Domnarvets BK blev båda fyra och slutligen Hanne Gråhns, Hedemora BK, kom på femte plats i Kv49.

Efter tävlingen vidtog ett högkvalitativt träningsläger för tjejerna, med flera teknikpass under ledning av landslagstränarna Patrik Jansson, Fariborz Besarati och Sonny Broman.

Att fler och fler upptäckt att brottning är en häftig idrott som passar för tjejer är Kalmarlägret ett bevis för, då det arrangerades för 15:e året i rad. Hela tiden har tjejernas antal ökat. Antalet licensierade tjejbrottare ökar också hela tiden i Sverige och i den övriga världen.

Mer läsning

Annons