Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Mora bäst

Annons

Tredje raka segern satt dock långt inne. Vid ställningen 5-4 spelade Skellefteå sex mot fyra och öste puckar mot Juha Pitkämäki.

Då tog Eric Beaudoin situationen i egna händer. Han stormade fram mot Skellfteås puckhållare, kastade sig, fick pucken på klubban och skickade fram den till Anders Bastiansen som kunde avgöra till 6-4 i öppen kasse.

- Otroligt skönt, det var några jobbiga minuter innan, kommenterar Beaudoin som verkligen har funnit sig tillrätta i Mora den här säsongen.

På hela förra säsongen blev det endast två mål för Beaudoin, lika många som han gjorde på 52 sekunder i den andra perioden i gårdagens match.

Efter att Skellefteå tagit ledningen med 2-1 i den första perioden drog västerbottningarna på sig tre utvisningar inom loppet av en minut och fyrtio sekunder.

Beaudoin positionerade sig framför Andreas Hadelöv och tryckte in 2-2 efter snyggt förarbete av Pavel Brendl och Teemu Elomo.

Inte ens en minut han gå innan han på nytt höll sig framme och styrde in en fladderpuck från Pierre Johnsson till 3-2.

- Det är mitt jobb att stå där, säger den 100 kilo tunge kanadensaren som efter torsdagens match är Moras näst bäste målskytt på 13 fullträffar.

- Det tar tid att anpassa sig till den europeiska hockeyn. Hemma i Kanada har jag alltid gjort mycket poäng, men förra säsongen kunde jag inte få in pucken trots att jag hade väldigt många bra chanser, förklarar han.

Med en sådan målform kunde han i måndags mot Frölunda kosta på sig att bjuda kompisen Brendl på ett mål då han passade trots att han hade en öppen kasse bara en meter framför mig.

-Jag tyckte det kunde vara en fin gest, säger Beaudoin.

Den fina gesten verkar ha hjälpt. För efter en tids måltorka hade Brendl i går tagit på sig målmaskinsdräkten igen.

Två mål och två assist blev tjeckens facit.

- Det var ett tag sedan jag hade en sådan match, så det var riktigt skönt, säger Brendl och tillägger:

- Men det som egentligen betyder något är vinsten. Varje match är som en slutspelsmatch för oss nu.

Och fortsätter Mora såhär kan det mycket väl bli slutspel på riktigt också.

- Vi har absolut inte givit upp, säger Brendl.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons