Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Lars ett steg närmare junior-VM

Annons

I helgen kördes de första del- tävlingarna i den svenska juniorcupen som går under namnet Vattenfall Cup. De allra bästa åkarna var med och tävlingarna är viktiga inför uttagningen till junior-VM.

- För ungefär sex månader sedan bestämde jag mig för att jag skulle med till VM. Nu borde jag onekligen ligga bra till, inte minst med tanke på att inledande VM-distansen är samma som vi körde i Grönklitt, säger en nöjd Lars.

Ljung berättar att han tränat mycket under hösten, allt med tanke på stundande mästerskap.

- Trots att jag kört hårt har jag hela tiden känt mig stark och man har ju funderat hur det skulle kännas att pricka in en fortmtopp.

Och det lyckades han verkligen med i lördags.

- Det här kanske inte var min största merit, jag har ju ett SM- silver i H17-18 från Gällivare, men jag gjorde förmodligen mitt livs bästa lopp, säger Lars om jaktstarten.

Ljung går fjärde året på skidgymnasiet i Ljusdal och gör sin tredje säsong i Orsadressen.

- Jag kommer från Norrala, utanför Söderhamn. Jag körde för en liten klubb tidigare och ville komma till ett gäng med fler åk-are. Varför jag hamnade i just Orsa beror på att en kompis, David Engström som tidigare tävlat för Dalaporten, sökt sig till Orsa SK och han tyckte att jag också skulle göra det.

Ett val han inte ångrat.

- Nej, absolut inte. Klubben stöttar mig perfekt och jag har inte ångrat mig en sekund. Sedan är det kul att tävla för en dala-klubb. Det är ju mycket större intresse här jämfört med i Hälsingland. Det märkte jag inte minst då jag nu fick vinna på hemmaplan.

Om Lars var glad över lör- dagens vinst, var det andra tongångar efter gårdagens sprint. Redan efter åttondelsfinalen var det färdigåkt.

- Jag är väldigt besviken. Det här var ett skitlopp från första till sista stavtag.

Men missen i sprinten är nog snart glömd. Segern i Grönklitt lär han dock minnas länge. Ett lopp som kan ta honom till JVM.

- Ja, jag ligger i alla fall onekligen bra till, säger han med ett leende.

Fredric Carlström, Jäderfors SK, vann H19-20-klassens sprint.

D19-20 vanns av Charlotte Kall, IFK Tärendö. Den sist-nämnda vann för övrigt även lördagens jaktstart

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons