Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är fotbollsprofilen Micke VM-medaljör också.

/
  • Kometkarriär. Mikael Pettersson (t.h.) och hans hund Ozzy tog brons i när draghunds-VM inleddes i går. Förre fotbollsspelaren Micke har gjort en kometkarriär och var bara 31 sekunder från guldet som Jörgen Jakobbson tog. Norrmannen Yngve Hoel tog brons.

Annons

- Jag är fruktansvärt nöjd och glad med tanke på den korta tid jag hållit på och att hunden, vorstern Ozzy, också är ny, säger Micke P efter framgången i Gafsele, strax söder om Åsele i Lappland.

Men samtidigt kan han inte låta bli att gräma sig, åtminstone lite. Han var bara 31 sekunder från guldet och 13 sekunder från silver.

- Jag hade lite strul på sista varvet. Hunden stannade i sista uppförsbacken. Jag var helt slut, hade mjölksyra och orkade inte åka upp och knuffa i gång honom. Och det var enda backen på hela banan, sa Micke som slog segraren Jörgen Jakobsson i SM för en vecka sedan.

- Ja, men en minut. Men det var en helt annan bana, en betydligt mer kuperad, då.

Efter en vilodag i dag fortsätter VM för Ozzy och husse Mikael på lördag och söndag.

- På lördag kör vi combined, halva loppet med pulka och sista halvan med lina. Jag hoppas ha en hyfsad chans. Och på söndag är det stafett. Där har vi också en bra chans, hoppas jag.

Nästa veckoslut finns dessutom möjlighet till nya mästerskapsmedaljer.

Då körs EM i norska Hamar.

den nya karriären kunde inte börjat bättre för Micke som spelat fotboll i bland annat flera Faluklubbar och som förra säsongen tränade nystartade Falu Elits damlag till serieseger.

Mer läsning

Annons