Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Forssa tabelljumbo

Annons

Forssa inledde lite trevande och det var inte orättvist att Spårvägen redan efter drygt åtta minuter tog ledningen.

Det dröjde dock inte längre än sex minuter innan Forssa fick en gyllene kvitteringschans. En frispark på högerkanten, cirka tio meter från hörnet av straffområdet.

Mattias Wettergren lunkade över från vänsterkanten, tryckte till med vänsterdojan och fick en riktigt bra träff. Bollen touchade en Spårvägenförsvarare och gick in i bortre hörnet.

Strax innan paus tröt koncentrationen för Forssa och Magnus Andersson kunde trycka in ledningsmålet på stopptid.

- Vi bjuder på alldeles för mycket och har stora kommunikationsproblem i försvaret. Vi skulle gå in och vara skärpta och så blir det precis tvärtom. När vi sedan inte skapar särskilt mycket framåt går det så här, säger Forssatränaren Åke Andersson.

Och andra halvlek blev inte roligare den. Forssa höll spelet uppe väl, men skapade ingenting.

I stället fick Spårvägen en straff efter 59 minuter som Modou Jagne slog in via Stefan Lilles hand.

Sex minuter senare utvisades Spårvägens Jörgen Nilsson efter sin andra varning och därefter tog Forssa över helt och hållet.

Borlängelaget dominerade spelet men hade, precis som Åke sade, väldigt svårt att skapa några giftiga chanser.

Spårvägen kom i en kontring och gick till avslut. Bollen såg ut att gå in och Forssaspelarna stannade upp. Men bollen tog i stolpen och studsade ut till Daniel Bobjerg som fullföljde.

Men det känns som det spelar mindre roll.

- Det är ingen katastrof ifall vi åker ur. När vi insåg hur bra serien var visste vi att vi skulle vara bland de tre nedersta lagen, säger Åke.

Slätta vann och verkar nytända. Hur ska ni göra för att besegra dem i derbyt nästa lördag?

- Det finns väl inget som tyder på det just nu, men alla dalalag ligger ju i botten nu. Jag har sagt det förut: Det finns inte tillräckligt många bra fotbollsspelare i Dalarna.

Bäst i Forssa var Patrik Bergström. Mattias Wettergren och Anders Nordkvist förtjänar också ett extra plus, men hela laget jobbade fint.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons