Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Ekström i DTM-topp

Annons

Mattias åkte i mål tre tiondelar bakom den flygande finländaren som inte gjorde några misstag eller bjöd på omkörningsmöjligheter. Men Mattias hade ändå all anledning att vara nöjd med sitt veckoslut i Italien.

Andraplatsen i går betyder att han nu leder DTM-serien sammanlagt med 6,5 poäng före Bernd Schneider.

Ekström och hans team har också visat att kapaciteten för att stanna där finns. Inte minst under lördagens tidsträning då det mesta stämde för Audi-teamet som hade fem bilar i topp. Rena bingon, alltså.

Mattias var också den snabbaste på ganska måna av de 33 varven men hade lite otur i samband när säkerhetsbilen fick rycka ut på det 14 varvet. Det tjänade definitivt Mika mer än Mattias på.

- Vädret var bra, bilen gick bra, teamet fungerade bra. Och pole position var en riktigt bra födelsedagspresent, sa Mattias som firade sin 29-årsdag i den italienska solen.

Under tävlingen som ändå kördes sen eftermiddag var det 39 grader varmt i luften...

Men det finns fler duktiga chaufförer än Avestagrabben i DTM. Mika Häkkinen till exempel. Han tog sin andra seger för säsongen i DTM-serien trots att han startade från ruta 15.

Trea blev Paul Di Resta, Storbritannien, i en Mercedes.

Trea i sammandraget är kanadensaren Bruno Spengler. Men han är tio poäng efter Ekström nu.

DTM-cirkusen fortsätter närmast på klassiska Zandvoort i Holland om 14 dagar.

den fortsätter med en Mattias Ekström som fått upp farten, som sitter i en allt bättre fungerande bil och som har totalsegern inom räckhåll även om väldigt mycket återstår ännu.

Mer läsning

Annons