Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det skytte som gäller

Annons

Linda tävlar och tränar i nationellt skytte, men bara under sommarhalvåret.

- Det finns inga korthållsbanor här i närheten så det går inte att träna under vintern. Luftgevärshall finns men att skjuta luftgevär tycker jag inte är roligt, säger Linda.

Som vi skrev i ingressen har Linda jobbat inom de mest skilda yrkesområden. Det mest spektakulära var jobbet som slaktare på Island.

- Jag tog jobbet för att få se Island. Jag var där i två månader och jobbade i slakteriet. Det var okej. Fåren på Island har det bra. De går ute hela tiden, och när de ska slaktas samlar man in djuren med hjälp av hästar, berättar Linda.

Den här sommaren ligger Linda lågt med att jobba. Det blir i stället en helsatsning på skyttet.

- Målet den här säsongen är att jag ska försöka att ligga några poäng högre hela tiden, och inte hamna långt bak i finalfältet i de större tävlingarna. Jag vill känna mig tryggare, säger hon.

Än så länge är det nationellt skytte som gäller för Linda. Men som sin bror Kennet har hon tankar på att gå över till sportskytte som är VM, EM och OS-gren.

- Om några år tror jag att det blir sportskytte helt. Under skytteveckan i Boden kommer jag att vara med i SM i sportskytte, i alla fall i någon gren, säger Linda.

För att nå riktigt långt inom skyttesporten krävs det träning hela året, något som inte går i Mora.

Till hösten har Linda sökt in på skola i Umeå och Karlstad. Tanken är att hon ska läsa ämnen inom miljövård.

- Jag är intresserad av att studera hur alla gifter påverkar naturen. Och kommer jag in i Umeå, vilket jag hoppas, kan jag också träna skytte hela året. För där uppe finns en korthållsbana.

En satsning på skytte blir det under alla omständigheter, för att lägga av har hon inga planer på.

- Nej, absolut inte. När våren kommer kliar det i fingrarna. Men det skulle vara kul att få möjligheten att träna året om för att se hur bra man kan bli.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons