Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det öppet läge

Annons

Det var Niklas Persson som bäddade för segern mot Mif via sitt 3-1-mål i början av tredje perioden, dryga tre minuter efter att han kommit in från en fyraminutersutvisning.

- Jag hann bli lite revansch- sugen i båset. Och det är inte första gången jag får ett sådant läge av Jens (Nielsen). Men jag förstår inte varför backarna går på finten, Jens har väl aldrig skjutit i det läget, skrattar Persson i omklädningsrummet.

Han var lika glad åt att två av hans centerkollegor, Henrik Nordfeldt och Rastislav Pavlikovsky, också gjorde mål.

Den fjärde, nyförvärvet Jari Kauppila, var matchens store lirare med bland mycket annat en assist till 2-0.

Leksands centerbesättning kan bli viktig i kampen för nytt kontrakt.

- Det ser ju betydligt bättre ut än tidigare. Nu har vi i alla fall centrar, när säsongen började var vi bara två naturliga centrar, säger Persson.

Skönt även för dig, att allt ansvar inte vilar på dina axlar?

- Nej, det innebär ju att jag får mindre istid... Skämt åsido, det är klart att det är bättre att spela med bra folk. Nu känner jag inte att jag måste in och teka så fort det blir tekning i egen zon.

Så kändes det i höstas?

- Lite grann så var det ju. Jag var in och tittade på tekningsstatistiken i julas, och jag hade 200 fler tekningar än den som var tvåa... Det är skönt att ha folk som kan avlasta en och Rastislav och Kauppila är riktigt bra spelare.

Nu kan Niklas Persson blicka fram emot fem spännande slutomgångar av elitserien, där många av de andra lagen som är inblandade i streckdramatiken möter varandra inbördes.

- Vi ska göra vårt, sedan får vi se. Stämningen är i alla fall kanon i laget. Vi tror på att vi ska klara det här, säger Niklas Persson, och skickar en passning till lokalkonkurrenten Brynäs:

- Jag tycker att de ska känna sig oroliga. Jag är säker på att vi byter plats med något mer lag. Och Brynäs ligger närmast. Vi har ingenting att förlora och behöver inte känna någon press på oss, eftersom alla experter redan sagt att vi ska spela kvalserien.

Vad är det som talar för Leksand de sista fem omgångarna?

- Att vi har hittat ett fungerande styrspel, och att vi aldrig ger oss.LEKSAND-MIF

4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (4.43) Henrik Nordfeldt (Mikael Pettersson).

Andra perioden: 2-0 (2.38) Christer Olsson (Jari Kauppila, Jens Nielsen) spel fem mot fyra, 2-1 (4.21) Mikael Wahlberg (Jan Hammar, Petri Liimatainen).

Tredje perioden: 3-1 (7.39) Niklas Persson (Jens Nielsen, Niklas Eriksson), 4-1 (18.16) Rastislav Pavlikovsky (Mikael Pettersson) mål i tom kasse.

Skott: 29-24 (10-6, 6-6, 13-12).

Utvisningar, Leksand: Fredrik Svensson 2+2, Niklas Persson 2+2, Johan Rosén 2, Riku-Petteri Lehtonen 2, Rastislav Pavlikovsky 2, Tobias Holm 2, Henrik Nordfeldt 2, Göran Hermansson 2. Mif: Jesper Mattsson 2, Magnus Österby 2, Daniel Rydmark 2, David Petrasek 2, Franz Nielsen 2, Peter Andersson 2, Niklas Sundblad 2, Juha Riihijärvi 2, Johan Norgren 2.

Domare: Ulf Rådbjer, Tumba.

Publik: 4 759.

Laget

Leksand i Isstadion: Johan Backlund (Marcus Lundell) - Per Lundell, Christer Olsson, Johan Rosén, Niklas Persson, Johan Witehall - Jonas Elofsson, Fredrik Svensson, Jens Nielsen, Jari Kauppila, Niklas Eriksson - Riku-Petteri Lehtonen, Richard Pavlikovsky, Maurice Rozenthal, Rastislav Pavlikovsky, Tobias Holm - Göran Hermansson, Henrik Nordfeldt, Mikael Pettersson - Lars Jonsson,

sportens superfemma

Jari Kauppila

Niklas Persson

Per Lundell

Mikael Pettersson

Johan Witehall

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons