Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är de på rätt väg

Annons

- Vår bästa match hittills den här säsongen, tyckte lagledaren Peter Wiklund som fick se sitt lag ge serietvåan en match ända fram till slutsignalen.

Och nu väntar de matcher som Karlsbyn ska vinna.

- Ja tabellen talar inte riktigt sanning. Vi har spelat färdigt mot topplagen och ska spela mot de som är närmast oss i tabellen.

Sundsvall, gamla Selånger, fick avsevärt större problem än någon anat mot ett Karlsbyheden där veteranen Dan Jonsson gjorde en riktigt bra debut på mitt-fältet och unga Bollnäsförvärvet Jesper Söderbäck gav hela försvaret förbättrad stadga med sitt liberospel.

Men allra bäst var ännu en gång Mattias "Tisen" Hammarström. Han körde stundtals sönder medelpadingarnas försvar men tvingades tyvärr sitta på bänken en stor del av andra halvlek på grund av en lårkaka.

Utmanaren om titeln bäst i laget är i första hand målvakten Gustav Ollas.

Det som brast i hemmalaget var avslutningarna där det inte stämde som det måste om ett topplag ska kunna skakas fullt ut.

Tyvärr blev den annars snälla matchen strulig på slutet sedan domaren Mattias Schollin tappat kontrollen och börjat visa ut spelare både med och utan anledning.

- Synd att det blev så. Matchen blev tyvärr alldeles förryckt sista tio minuterna. Domaren hamnade alldeles snett och började kompensationsblåsa och kom ännu mer snett. Tiden rann bara bort, sade Wiklund.

Då var det sju spelare mot sex på banan sedan Per Bäckmans, i fjol i Karlsbyn nu i Sundsvall, fått rött kort. Fullsatt och mer därtill i utvisningsbåsen, alltså.

Men Karlsbyn kan i alla fall glädja sig över att formen kanske är på väg, att nyförvärven Jonsson och Söderbäck tillför mycket.

Det kan behövas mot UNIK på lördag.

KARLSBYHEDEN- SSK SUNDSVALL

0-2 (0-2)

Målen: 0-1 (14) Martin Linner, 0-2 (20) Mikael Eklöf (hörna)

Hörnor: 5-12.

Utvisningar, KIK: 1x5, 6x10. SSK: 3x5, 6x10.

Domare: Mattias Schollin, Ludvika.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons