Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är botten nådd

Annons

Det händer mycket kring "Turen" nu:

3 En ny hemsida är under utveckling av en extern webbmaster.

- Den nya hemsidan ska kunna vara färdig i slutet av februari. Där kan man sedan anmäla sig och även betala anmälan.

3 En ny tävlingsledare (efter Mats-Erik Larsson) lär snart vara klar.

- Det finns en tilltänkt tävlingsledare och vederbörande ska den 11 februari vara med på vårt upptaktsmöte inför årets finnmarkstur. Om mötet går som tänkt kommer nog den här personen att acceptera att bli ny tävlingsledare.

3 Banarbeten ska forstatt genomföras.

- Ja, så fort tjälen går ur backen ska vi sätta i gång med det. Förra årets banförbättringar blev väldigt uppskattade, men var vi fortsätter i år vet jag inte i nuläget.

3 Provturen ska få en värdig startprocedur.

- Efter premiären i fjol får vi anse Provturen som etablerad. Till årets lopp ska vi se till att det finns speaker och musikunderhållning vid starten i Grängesberg. De som cyklar Provturen ska känna att det är en egen tävling.

3 Deltagarna i Lilla Finnmarksturen kanske ska få visa upp sig mer för publik.

- Vi funderar på att låta deltagarna i "Lilla" få varva på start- och målområdet.

3 Det blir kvällsfestligheter på stan efter stora "Turen" på lördagen.

- Ja, det är tänkt att det ska bli dans och mat samt hyllningar av pristagarna.

I det senare fallet kan inte Tomas Rudh gå in på detaljer, men klart är att sommarkrogtrion Jan Fagerheim, Roger Ritola och Lennart Hedberg är vidtalade. De håller för övrigt på att bilda ett gemensamt bolag under namnet Mat och nöje i Ludvika AB.

Positiva tongångar kring "Turen" således och den här gången räknar man inom CSK Ludvika kallt med att nå upp till det deltagarantal som fanns som mål redan förra året: 1 600-1 700 anmälda till Finnmarksturen. Därtill kanske 300 åkare i Provturen och 600 i Lilla Finnmarksturen.

- Hittills har vi bara fått in lite sporadiska anmälningar, men så positivt som det var efter fjolårets tävlingshelg tror jag att vi når upp till de här deltagarantalen, säger Tomas Rudh, som för klubbens talan i avvaktan på att en ordinarie ordförande kan väljas vid CSK Ludvikas årsmöte i mars.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons