Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norska toppåkare i Finnmarks-turen

Annons

Om drygt två veckor är det dags för årets upplaga av Finnmarksturen och som det ser ut i dag kommer antalet deltagare att bli ungefär som i fjol.

Av de hittills anmälda finns årets nordiske mästare i mountainbike, maratondistans, norrmannen Geir Lien. Och femman i samma lopp, Trond Arstad, också han från Norge, kommer till start.

Anmälningstiden gick ut förra veckan, men årets tävling gäller också som SM (långlopp) och de som tänker köra den delen har till onsdag nästa vecka på sig att komma in med en anmälan.

I tisdags hade totalt 1 133 anmälts sig till lilla och stora Finnmarksturen.

Av dessa är drygt hundra klara för lilla Turen och det är i paritet med förra året. När det gäller huvudtävlingen är det färre anmälda än vid samma tid förra året.

- Sen är det vädret som avgör hur många efteranmälda det blir, säger Börje Lindberg i CSK Ludvikas arrangörstab och tillägger:

- Andra halvan på sommaren har ju varit fin så jag hoppas att de motionärer som legat efter med träningen har kommit i fatt och nu vill komma och köra Finnmarksturen. Jag tror att det kommer att bli ungefär lika många som förra året.

Då deltog 1 650 cyklister i stora Finnmarksturen.

Mer läsning

Annons