Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk repris på Idresjön

Annons

Bombardier Waterdrag handlar om dragracing med start på strandkanten vid Idres camping och drygt 400 meter över en vik av Idresjön, mot strandkanten på andra sidan.

- Det här är en rolig och bra arrangerad tävling, menade alftabon Christer Norman, trots att han i finalen fick ge sig med en dryg skoterlängd mot den snabbe norske segraren.

- Men det är ändå ett fall framåt för mig då jag var trea i fjol, tröstar sig Christer.

Medan Christer Persson klättrade en placering så sjönk Rörbäcksnäs Torgny Persson. Som tur var för honom så sjönk han bara i prislistan en placering. Det jämfört med i fjol. I år fick han nöja sig med att vinna matchen om tredjepris.

Sjönk på riktigt gjorde i år bara tre skotrar varav endast en i själva huvudtävlingen.

Publikfriaren "Tåtte" Rosén från Orsa försvann i djupet med skotern i uppvisningshetatet med passagerare medan Älvdalsföraren Erik Hansson sänkte sin skoter i en extra show efter tävlingen. Något som gav honom "hederspriset" årets magplask.

Snöskotertävling på vatten kräver en hel del specialtillstånd, något man lyckats med i Idre, men så kommer också både förare och framförallt publik. I år handlade det om runt 2000 åskådare som såg årets skoterfest.

Resultat Bombardier Water Drag: 1. Rune Vangen, Norge, 2. Christer Norman, Alfta, 3. Torgny Persson, Rörbäcksnäs.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons