Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk målvakt i MIK

Annons

- Vi är nöjda över den här lösningen, berättar klubbdirektör Jan Simons och fortsätter:

- Vårt intresse för Andrej kvarstår och ny kontakt kommer att återupptas under våren 2003. När det gäller Anders, så tror vi mycket på hans målvaktskvalitéer. Han har tränat med både J20 och A-laget och kommer i första hand bistå J20-laget under vintern.

MIK var tidigare intresserade av Joakim Rugdal, också han med meriter från norska juniorlandslaget, men tyvärr försvann den spelaren ur bilden.

Och i stället föll det sig naturligt med norske Anders Ganer, när han till hösten har valt att studera på hockeygymnasiet i Mora.

- Det ska bli roligt att studera och spela hockey för Mora, berättar en glad Anders Ganer. Jag kommer från Manglerud i Oslo och under förra säsongen spelade jag många J20-matcher för norska elitserieklubben Storhamar.

För ett tag sedan deltog Anders i en turnering i Tyskland med norska juniorlandslagets J18-lag och han beskriver sig själv som en storväxt målvakt som ser fram emot att få mer erfarenhet och rutin i Mora IK.

Förutom att MIK under veckan ska ta ett beslut om provspelande Huddingebacken Stefan Sjögren blir kvar i truppen, så ska även A-laget träningsspela borta mot Sundsvall hockey på onsdag och på torsdag möter laget fjolårets norska mästarlag Vålerengen i Mora.

I Vålerengen återfinns fler Sverigebekantingar, bland annat är förre Tre Kronorspelaren Håkan Södergren som tränare och tidigare Mora-och Leksandsspelarna Örjan Nilsson och Joakim Backlund.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons