Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk dubbel i Marcialonga

/
  • Jörgen Aukland var starkast i sista uppförskörningen till målet i Cavalese. Jörgen var två sekunder före brodern Anders.

Många var nyfikna på hur den norske fixstjärnan Petter Northug skulle klara sig i långloppet Marcialonga, en del i hans uppladdning inför Vasaloppet.
Norrmannen klarade sig bra, men hade ingen chans mot sina landsmän, bröderna Jörgen och Anders Aukland som tog en brödradubbel. Petter slutade tia.

Annons

Petter var med fram till den sista tuffa avslutningen, nästan tre kilometer uppför till målet i Cavalese.

Bröderna Aukland satte in rycket i botten på backen, där Jörgen var den mest aktive, och fick den lucka som behövdes fram till en seger.

Brodern Anders åkte i från Stanislav Rezac och Jerry Ahrlin och säkrade andraplatsen.

Jimmie Johnsson från Avesta, men boende i Falun, visade att andraplatsen i Jizerska Padesatka, som var den första tävlingen i Ski Classic, inte var någon tillfällighet.

Jimmie var hela tiden med i tätgruppen och slutade på en fin femteplats.

Så räkna inte bort Jimmie ni som tänkt spela på vinnaren i Vasaloppet om några veckor.

– Jag är nöjd att jag kunde klara femteplatsen för dagsformen var inte den bästa, jag har fått kämpa. Jag var trött när vi gick in i backen upp till målet, och är man halvsliten är backen en plåga, säger Jimmie.

Oskar Svärd och Daniel Tynell kom aldrig till start. Oskar har magproblem och Daniel kände hängig med lite feber dagen innan Marcialonga och valde att avstå.

Susanne Nyström, boende i Mora men tävlar för Team Exspirit och Laisvalls SK, tog sin första seger i det italienska långloppet Marcialonga på längdskidor. Svenskan var nästan en minut före tvåan Jenny Hansson efter att ha ryckt i stigningen som avslutar det sju mil långa loppet.

Mer läsning

Annons