Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrman vann masstart

/
  • Topptrio. Jörgen Brink blev tvåa, norrmannen Martin Sundby vann och Moras Niklas Karlsson blev trea när åkarna i Intersport cup och Skandinaviska cupen körde tremil med masstart på Lugnet I Falun.
  • Masstart. 121 åkare drog iväg i fredags på Lugnets skidstadion. Jörgen Brink, Umeå, i gul nummerlapp som ledare i Intersport cup, blev tvåa efter de tre milens åkning.

Annons

– Det var en fin banan och bra tempo i loppet, tyckte Niklas Karlsson direkt efter målgång.

Han var med i täten hela tiden över de 30 kilometerna med masstart. Åkarna körde fyra varv på en utslagsgivande slinga som sållade agnarna från vetet i det 121 man starka stratfältet. Under de två första varven var det en tätklunga på 20-talet åkare men inför det sista varvets 7,5 kilometer var fem man loss och när det drog ihop sig till slutstrid kom Martin Sundby i ensamt majestät.

– Jag får skylla mig själv att jag inte var riktigt med vid utgången på det sista varvet. Jag såg aldrig att han ryckte och när jag gick upp och körde orkade jag inte ta ifatt, sade Jörgen Brink, som dock var nöjd med loppet i övrigt:

– Det har börjat lossna för mig de sista tre helgerna och formen är skaplig om än inte tip top. Norrmännen som var med här är duktiga klassiska åkare, konstaterade Jörgen som i och med att han inte blev uttagen till VM nu lägger allt kraft på Vasaloppet.

Vasaloppet gäller också för Niklas Karlsson som svarade för säsongens bästa resultat i tremilen på Lugnet.

– Det här var bra uppladdning för Vasaloppet, sade Niklas som var nia i loppet mellan Berga by och Mora i fjol.

Tremilen på Lugnet skördade också sina offer. Till dem hörde Falun/Borlänges Fredrik Östberg som klev av på det andra varvet:

– Jag var helt slut i armarna och är mitt uppe i Vasaloppsupplägget med hård klassisk träning.

Men när det var tävling på hemmaplan ville han ju gärna ställa upp:

– Då vill man ju göra bra resultat och det hade ju kunnat gå bra.

Mer läsning

Annons